

Tranebærsyltetøy
Godt på brødskiven eller gresskarpannekaker.

Jeg kan ikke forstå hvorfor det i Norge ikke blir brukt mer tranebær i matlagingen – det er jo knallgodt! Dette syltetøyet bruker vi med omtrent alt. På brødskiver, boller, bagels, knekkebrød, vafler og pannekaker, til arme riddere, som tilbehør til middagsretter med kraftige, brune sauser, eller til havregrøt.
Ingredienser til 1 glass:
-
- 300 gram tranebær, ferske hvis du finner
-
- 0,5 desiliter vann
-
- 100 gram sukker
Framgangsmåte:
Ha tranebær og vann i en gryte.

Kok det forsiktig opp, til bærene begynner å sprekke. Rør inn sukkeret.

La det småkoke videre i 4-5 minutter, til det har syltetøykonsistens. Ha over i et tett glass, sett til avkjøling.
Tips:
Du kan lage tranebærsaus med omtrent samme oppskrift. Det er kjempegodt med middagsretter, spesielt til typisk høytidsmat.
Tilsett 1,5 desiliter vann med bærene når de kokes opp. Når sukkeret er kokt inn, kjører du eventuelt en stavmikser til du får en jevn saus. Hvis du foretrekker det, er det også greit å servere uten stavmikserens innblanding.
Hva gjør man hvis man bruker tørkede tranebær?
Jeg vet faktisk ikke! Aldri prøvd å lage syltetøy av tørka bær før.