Hjemmelagde knekkebrød

Yes you can!


Mine kaloritellende venninner som ikke engang kan koke pasta, har laget knekkebrød hjemme lenger enn jeg kan huske.

Det er altså veldig lett å få til 🙂

Lager du knekkebrødene selv, har du full kontroll over hva du putter i dem. Denne oppskriften består av 14 desiliter tørre ingredienser. Her kan du godt bytte etter hva du liker selv, eller etter hva som passer din diett/eventuelle allergier. Du kan for eksempel ha i andre typer mel, andre typer frø, litt finhakka nøtter eller til og med små biter med tørka frukt.

En annen ting jeg liker med hjemmelagde knekkebrød, er at de – i motsetning til de fleste i butikken – ikke alle er identiske med hverandre. Det er nødt til å være en god ting. De har heller ikke store luftlommer, og de er veldig mettende.

Ingredienser til 36 knekkebrød:

  • 2 desiliter grov sammalt hvete
  • 2 desiliter kruskakli
  • 2 desiliter hvetekli
  • 2 desiliter solsikkekjerner
  • 2 desiliter havregryn
  • 1 desiliter sesamfrø
  • 1 desiliter linfrø
  • 2 teskjeer salt
  • 7 desiliter vann

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Dekk 3 stekebrett med bakepapir.

Ha alle de tørre ingrediensene i en stor bolle.


Ha i vann, og rør alt godt sammen. La det stå og svelle i minst 20 minutter.

Fordel røren over de tre brettene. Bruk en stekespade eller slikkepott til å få alt jevnt utover. Det skal være et tynt lag.

Stek knekkebrødene først i ti minutter. Ha brettet ut av ovnen, og bruk en kniv eller et pizzahjul til å skjære de opp i ønska størrelse. Jeg pleier å få 12 knekkebrød per brett.

Ha tilbake i ovnen, og stek i 25- 30 minutter, til knekkebrødene er gylne og fine. Har du varmluftsovn kan du ha i alle tre brettene samtidig.

La knekkebrødene stå til avkjøling ti minutter i ovnen, før du skjærer dem ferdig opp (du ser spor der du skar etter ti minutter, men det kan stekes igjen). Det er viktig at du skjærer dem opp før de er helt avkjølt, da blir det vanskeligere.

Legg de over på en rist for videre avkjøling. Oppbevar knekkebrødene dine i en tett boks.

Tips:

Hjemmelagde knekkebrød smaker kjempegodt med kremete nøttepålegg.

4 Comments

  1. Er så godt med hjemmelaget knekkebrød 🙂 selv så kutter jeg saltet, har aldri gitt negativt utslag på smaken :))

    1. Mari Hult

      Oh, takk for tips 🙂 Skal prøve det neste gang!

  2. Nydelige knekkebrød!! Jeg hev oppi en terning med grønnsaksbuljong istede for saltet og det gir litt flavour på dem. Eneste er at da forsvinner de så fort. Må lage nye dagen etter:)

    1. Mari Hult

      Fantastisk 🙂 Takk for kommentar Siri 🙂 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *