Gresskarpuré

Når du har gresskar til overs.


Gresskar er ikke alltid like lett å få fatt i. Og når en først finner det i butikken, så har en plutselig mer enn nok for en god stund. The irony.

En grei måte å behandle gresskaret en ikke har tenkt å bruke med en gang, er å lage en puré av det. I lukka glass holder det seg en stund i kjøleskapet, og det kan brukes i pannekaker, kaker og forskjellige desserter.

Ingredienser:

  • Gresskar
  • 2 desiliter vann

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 175 grader.

Har du et helt gresskar, deler du det i to. Har du et mindre så trenger du ikke skjære i det – utenom hvis det eventuelt er litt vanskelig å få til å stå i formen. Bruk en spiseskje til å ta ut innmaten (frø og sånt).

Hell vannet i en ildfast form, og sett gresskaret over, med det uthulte rommet ned mot formen.

Stek i 45 minutter – 1 time. Gresskaret skal være litt mykt i toppen når du tar det ut (dytt en skje nedi og se om det lett gir etter). Nå er innsiden mør, og du tar lett ut kjøttet med en spiseskje. Ha det over i en kjøkkenmaskin, og kjør på lav hastighet til du har en fin puré.

Oppbevares kaldt i tette glass.

Les mer:

Gresskarsuppe

8 Comments

  1. Mina Yri

    Tusen takk, dette gleder jeg meg til å gjøre! 🙂

    1. Mari Hult

      🙂 🙂

  2. Ine Kringen

    Egner det seg til frysing?

    1. Mari Hult

      Antar det, men har aldri prøvd dessverre.

    2. Det egner seg til frysing ja. Jeg pleier å lage store porsjoner også fryser jeg det ned i brødposer. Kan være i fryseren opp til ett år vil jeg si:)

      1. Mari Hult

        Takk for erfaringsdeling 🙂

  3. Takk! Jeg trenger heldigvis ikke hive resten av gresskaret takk for at poster dette, veldig nyttig! 🙂

    1. Mari Hult

      🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *