Veganese

Den veganske versjonen av majones.

Nok en oppskrift fra de fantastiske kokkene på Resept. Se videoen her og les oppskriften under:

Ingredienser til et stort glass: 

  • 1 spiseskje dijonsennep
  • En dæsj eddik
  • 1 desiliter soyamelk
  • Salt og hvit pepper
  • 3 desiliter solsikkeolje

Framgangsmåte:

Ha alle ingrediensene utenom oljen i en bolle. Så kjører du det med en stavmikser eller håndvisp, mens du heller oljen over i en tynn stråle.

Majonesen tykner etterhvert som du har i oljen, så mengden olje som trengs kan variere litt. Blir det for tykt “redder” du det med å ha i en teskje vann.

Smaksett med ytterligere litt salt og pepper om ønskelig. Litt sitronsaft kan også være godt (men da blir majonesen igjen litt tynnere).

10 Comments

  1. Hei, jeg lurer på om det er mulig å bruke oliven olje istede?

    1. Mari Hult

      Ja, men smaken blir en del kraftigere da.

  2. Marita johansen

    Raps er supert…:-)

    1. Mari Hult

      Ja 🙂

  3. Går det med rismelk istedenfor soyamelk? Tåler ikke soya heller:/

    1. Mari Hult

      DEssverre ikke i denne oppskriften 🙁

  4. Vet du ca. hvor lenge denne holder seg god i kjøleskapet? 🙂

    1. Mari Hult

      Oh jeg tør ikke helt å svare :/ 3-4-5 dager kanskje? Gjerne lengre og.

  5. Katerina

    hei! Skal lage den veganske waldorfsalaten til nyttårsmiddag da 3 av mine gjester er veganere. utfra mine beregninger trenger jeg 4,5dl veganese. Vet du sånn ca hvor mange dl “et stort glass” er? (i oppskriften her).

    God Jul <3

    1. Mari Hult

      Hehe det er typisk meg å skrive det sånt. 1 porsjon av denne oppskriften gir nok ca det du trenger, kanskje litt mer.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *