Guacamole

Obligatorisk til meksikansk mat.

Guacamole, eller “det grønne grapset” som gjestene pleide å si da jeg jobbet på en meksikansk restaurant, er opplagt tilbehør til meksikansk mat.

Står denne guacamolen i kjøleskap noen timer uten å være tildekket, blir den litt brun på toppen. Guacamolen som er til salgs på boks gjør ikke det. Dette er egentlig alt jeg trenger å vite for å aldri spise ferdig-mole igjen, men heller lage den selv. Enkelt er det, og veldig, veldig godt. Utover avocado er det mange ingredienser du kan bruke, blant annet limesaft, chili, sukker, løk og diverse krydder. Min variant er helt enkel, og stjeler ikke oppmerksomheten fra det varme tacofyllet.

Pass på at du bruker modne avocadoer. Dette tester du vet å legge den i hånden og klemme forsiktig. Gir den litt etter, er den moden.

Ingredienser:

 • 2 modne avokadoer
 • 1 kinesisk hvitløk
 • 1 tomat
 • Salt og pepper

Framgangsmåte:

Skjær avocadoene i to. Ta først bort steinen. Så renser du ut innmaten med en spiseskje. Legg dette i en skål, og mos det med en gaffel eller stavmikser. Rens hvitløk, og ha den i en kjøkkenmaskin sammen med tomaten.Bland det i avocadomassen. Smak til med salt og pepper.

Hvis du ikke skal servere guacamolen umiddelbart, så holder den seg noen dager i kjøleskap. For å slippe den brunlieg overflatefargen, klistrer du plastfilm direkte på guacamolens overflate.

4 Comments

 1. Hei Mari! Tusen takk for kjempebra blogg – utrolig inspirerende 😀 Jeg har et tips ifht guacamole som blir brun, som jeg lærte av svogeren min; legg stenen fra avokadoen oppi guacamolen om den må stå en stund, dette hindrer at den blir brun 🙂

  1. Mari Hult

   Tusen takk for tips og fine ord 🙂

 2. Hei, jeg lurte på hvor mye guacamole dette blir og hvor mange personer den strekker til? Er det nok til sånn ca.8 personer eller bør jeg doble ingrediensene?

  1. Mari Hult

   Tror jeg ville doblet den 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *