Jordbærsyltetøy

Sommer på glass.
Hjemmelaget jordbærsyltetøy akkurat som mormor lager det!

Denne oppskriften er til en liten porsjon, men du må gjerne multiplisere den opp litt. Det eneste du bør gjøre annerledes er å koke bæra i flere omganger, slik at de ikke trenger å stå på varmen så lenge.

LES OGSÅ: Blåbærsyltetøy

Sukkermengden smaker du deg fram til – det kommer an på hvor søte bærene er fra før av.

Ingredienser til et lite glass:

    • 200 gram jordbær
    • Eventuelt en spiseskje vann
    • 100 gram sukker

Framgangsmåte:

Rens bærene, og ha de i en gryte (hvis du foretrekker det kan du ha i litt vann her også. Da er det lettere å få bærene til å koke, men syltetøyet blir ikke like tykt).

Skru på middels varme, og la de koke opp. Bærene inneholder en del væske, så med en gang de begynner å sprekke frigjøres denne, og det koker fint.

Når bærene har kokt noen minutter, rører du inn sukker.

La det koke 5-7 minutter, til alt sukkeret er oppløst.

Hell syltetøyet over på et glass med lufttett lokk. Avkjøl.

Syltetøyet holder seg minst en måned i lukket glass i kjøleskap.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *