Karamellbar med pekannøtter

Kjempegodt til kaffen.
Disse “barene” kan best beskrives som en blanding av kjeks, kake og godteri, og de er laget med smørkjeks i bunnen, og toppes med sprø karamell og pekannøtter. Barene er greie å ta med seg som snacks på reise, og smaker helt fantastisk

Ingredienser til 16 stykker:

  • 5 desiliter hvetemel
  • 1 desiliter brunt sukker
  • Litt kanel
  • 1 teskje bakepulver
  • Litt salt
  • 2 desiliter vegansmør- eller margarin

Pekankaramell:

  • 3 spiseskjeer maisstivelse
  • 1 desiliter soyamelk
  • 4 desiliter brunt sukker
  • 2 desiliter mørk sirup
  • 30 gram vegansmør- eller margarin
  • 2 teskjeer vaniljesukker
  • Litt salt
  • 4 desiliter pekannøtter

Framgangsmåte:

Forvarm ovnen til 180 grader. Kle en langpanne eller ildfast form på ca 20×30 cm med aluminiumsfolie, pass på at folien også dekker litt over kantene. Spray formen med litt olje, eller smør den med vegetabilsk margarin.

Ha mel, brunt sukker, kanel bakepulver og salt i en bolle. Skjær margarinen i små biter, og smuldre det inn i resten. Hel blandingen over i pannen, og trykk den forsiktig sammen så du får en jevn overflate. Bak i åtte til ti minutter, til bunnen får en gyllen farge. Ta pannen ut av ovnen, sett den på en rist. Ovnen skal fortsatt stå på.

Pekankaramell:

Bland sammen maisstivelse og melk til du får en tyktflytende, nesten kremaktig, konsistens. Smelt margarin. Har i brunt sukker, sirup, margarin, vaniljesukker og salt, og bland det sammen til du får en jevn røre. Finhakk nøttene, og ha de i til slutt. Fordel røren jevnt utover bunnen, og sett den tilbake i ovnen. Steketiden er mellom 25 og 30 minutter, ta ut pannen når karamellen bobler kraftig. Sett hele pannen til avkjøling på en rist i 30 minutter, deretter inn i kjøleskapet. Her må den minst stå et par timer, kan den stå over natten blir det ekstra bra.

Ta tak i aluminiumskantene, og løft alt forsiktig ut av formen, og over på skjærefjølen.

Dra av folien, og skjær opp i passende biter.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *