

Karamellbar med pekannøtter
Kjempegodt til kaffen.
Disse “barene” kan best beskrives som en blanding av kjeks, kake og godteri, og de er laget med smørkjeks i bunnen, og toppes med sprø karamell og pekannøtter. Barene er greie å ta med seg som snacks på reise, og smaker helt fantastisk
Ingredienser til 16 stykker:
-
- 5 desiliter hvetemel
-
- 1 desiliter brunt sukker
-
- Litt kanel
-
- 1 teskje bakepulver
-
- Litt salt
-
- 2 desiliter vegansmør- eller margarin
Pekankaramell:
-
- 3 spiseskjeer maisstivelse
-
- 1 desiliter soyamelk
-
- 4 desiliter brunt sukker
-
- 2 desiliter mørk sirup
-
- 30 gram vegansmør- eller margarin
-
- 2 teskjeer vaniljesukker
-
- Litt salt
-
- 4 desiliter pekannøtter
Framgangsmåte:
Forvarm ovnen til 180 grader. Kle en langpanne eller ildfast form på ca 20×30 cm med aluminiumsfolie, pass på at folien også dekker litt over kantene. Spray formen med litt olje, eller smør den med vegetabilsk margarin.
Ha mel, brunt sukker, kanel bakepulver og salt i en bolle. Skjær margarinen i små biter, og smuldre det inn i resten. Hel blandingen over i pannen, og trykk den forsiktig sammen så du får en jevn overflate. Bak i åtte til ti minutter, til bunnen får en gyllen farge. Ta pannen ut av ovnen, sett den på en rist. Ovnen skal fortsatt stå på.
Pekankaramell:
Bland sammen maisstivelse og melk til du får en tyktflytende, nesten kremaktig, konsistens. Smelt margarin. Har i brunt sukker, sirup, margarin, vaniljesukker og salt, og bland det sammen til du får en jevn røre. Finhakk nøttene, og ha de i til slutt. Fordel røren jevnt utover bunnen, og sett den tilbake i ovnen. Steketiden er mellom 25 og 30 minutter, ta ut pannen når karamellen bobler kraftig. Sett hele pannen til avkjøling på en rist i 30 minutter, deretter inn i kjøleskapet. Her må den minst stå et par timer, kan den stå over natten blir det ekstra bra.
Ta tak i aluminiumskantene, og løft alt forsiktig ut av formen, og over på skjærefjølen.
Dra av folien, og skjær opp i passende biter.