Mer mat til gode venner

Dine venner + mine oppskrifter = Suksess
Å dele småretter seg imellom er både sosialt og godt. Her er forslag til retter for en koselig kveld:

Auberginekaviar

Syrlig puré som smaker godt til de fleste varme retter.

Ingredienser:

    • 1 aubergine
    • 1 spiseskje olivenolje
    • Saften av en kvart appelsin
    • 50 gram vegansmør
    • Salt og pepper

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Bruk en gaffel til å stikke mange hull i auberginen. Smør den deretter inn med olje, og legg i en ildfast form.

Bak i ovnen i 45 minutter. Når auberginen begynner å bli ganske flat er den ferdig. Ta ut av ovnen, avkjøl litt, del i to og ta ut innmaten med en spiseskje. Legg den over i en gryte, og kjør den til en puré med en stavmikser. Rør i appelsinsaft. Skjær smøret i små terninger, og visp dem inn. Smak til med salt og pepper.

Linseragu

Ingredienser:

    • 25 gram gulrot
    • 25 gram squash
    • 1 sjalottløk
    • 0,5 kinesisk hvitløk
    • To spiseskjeer solsikkolje
    • 75 gram røde linser
    • 1,5 desiliter grønnsakskraft eller 1,5 desiliter vann og en liten skje økologisk grønnsaksbuljong
    • Frisk persille
    • Salt og pepper

Framgangsmåte:

Skjær grønnsakene i terninger. Varm oljen i en gryte, og stek grønnsakene i noen minutter. Ha i linsene og kraften, kok opp. La det deretter småkoke i 45 minutter. Rør av og til, og tilsett eventuelt litt vann. Finhakk persille og rør inn. Smak til med salt og pepper.

Veganske vårruller

Rå eller frityrstekte etter hva du liker best. Server med soyasaus og sweet chili sauce. Kjøp gjerne den minste typen filodeig (ca 12×12 centimeter), og lag små vårruller.

Pastasalat med cashewnøtter

Friskt tilbehør.

Litt godt brød hører med, hvorfor ikke prøve en hjemmelaget foccacia?

God olivenolje eller en dressing passer godt til.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *