Gresskarsuppe fra Resept

Festsuppe med hjemmelaget currypaste.

Suveren suppe med smak av sørøstasia. Ikke la deg skremme av lengden på oppskriften – du kommer inni det etterhvert, og den tar ikke mer enn en time å forberede.

Ingredienser til fire store porsjoner:

Tilbehør:

  • 1 gulrot
  • 1 pak choi
  • 1 paprika
  • 0,5 brokkoli
  • 250 gram tofu
  • 2 spiseskjeer nøytral olje
  • 2 spiseskjeer soyasaus
  • Agurk
  • Tomat
  • Bønnespirer
  • 150 gram risnudler

Framgangsmåte suppe:

Rens gresskaret, og skjær det i terninger med lengde på ca 1,5 centimeter.

Kok opp vann og buljong, og ha gresskarterningene i. La de koke til gresskaret er mørt, cirka ti minutter. Fisk ut terningene, og legg de til sides.

I en annen gryte varmer du oppoljen, og har i currypasten. La det surre i mellom fem og ti minutter – den skal miste litt væske, og den rå løklukten skal forsvinne.

Deretter tilsetter du kraften fra gresskaret og kokosnøttmelken. La det småkoke i minst fem minutter, suppen skal tykne, og smaken skal ikke være så sterk preget av kokosnøtt. Smak til med salt og pepper.

Tilbehør:

Rens gulroten, og skjær den i tynne skiver. Kutt pak choi i terninger, og paprika og brokkoli i biter.

Press ut litt av vannet fra tofuen, og skjær den i terninger med sider på om lag 1 centimeter.

Stek tofupannene med oljen i en stekepanne. Ha i soyasaus, og stek til terningene er gylne på hver side.

Skjær tomat og agurk i mindre biter, og ha dem i en skål sammen med bønnespirene.

Ved servering av suppen:

Kok opp nudlene etter anvisning på pakken.

Ha tofuterningene i suppen, og la det småkoke et par minutter. Deretter har du grønnsakene (gulrot, pak choi, paprika og brokkoli) i – la det koke noen minutter til.

Fordel nudler, de kokte gresskarbitene og resten av grønnsakene i suppeskåler.

Øs suppen over. Server med en gang.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *