Hjemmelaget currypaste

Det meste er best om du lager det selv. Spesielt dette.


Det fine med å lage curryen selv, er at da har du muligheten til å perfeksjonere oppskriften slik du liker den best.

Dette er en indisk variant, mens du får en thaicurry om du tar bort garam masala, kanel og gurkemeie.

Denne oppskriften har jeg fått av kokkene på Resept i Stavanger.

Ingredienser:

  • 1 løk
  • 1 finger galangal
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 røde chili
  • En liten neve thailandsk basilikum
  • 4 kaffirlimeblader
  • Saften fra 1 lime
  • 1 teskje garam masala
  • 2 teskjeer gurkemeie
  • 2 teskjeer malt koriander
  • 0,5 teskje kanel
  • 3 spiseskjeer nøytral olje
  • En klype salt (trenger ikke ha i så mye – smak heller til med salt i retten du skal bruke karrien i)

Framgangsmåte:

Rens grønnsakene, og skjær de i grove biter. Kjør i en kjøkkenmaskin sammen med resten av ingrediensene. Trenger du mer væske kan du tilsette litt mer olje.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *