Blåbærsyltetøy

Hva med noe ekstra godt til brødskiva eller pannekakene?
Hjemmelaget syltetøy er minst like godt som det i butikken (og nesten alltid mye bedre), og du har full kontroll over ingrediensene selv.

Selv om sylting er en typisk høstaktivitet, pleier jeg å lage det året rundt – når jeg har bær til overs fra et annet matprosjekt.

Oppskriften er til en helgeporsjon for to (som liker syltetøy veldig godt). Når det kommer til sukkerinnhold er det lurt å prøve seg fram; blåbær varierer veldig i hvor søte de er.

Ingredienser til et lite glass:

    • 200 gram blåbær
    • Eventuelt 1 spiseskje vann
    • 60 gram sukker

Framgangsmåte:

Ha blåbærene i en gryte (hvis du foretrekker det kan du ha i litt vann her også. Da er det lettere å få bærene til å koke, men syltetøyet blir ikke like tykt).

Skru på middels varme, og la de koke opp. Bærene inneholder en del væske, så med en gang de begynner å sprekke endrer konsistensen seg veldig. Lager du en større porsjon er det lurt å koke bærene i flere omganger – du vil ikke at de skal være så lenge på varmen.

Når bærene har kokt noen minutter, rører du inn sukker.

La det koke 5-7 minutter, til alt sukkeret er oppløst.

Hell syltetøyet over på et glass med lufttett lokk. Avkjøl.

Syltetøyet holder seg minst en måned i lukket glass i kjøleskap.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *