

Blåbærsyltetøy
Hva med noe ekstra godt til brødskiva eller pannekakene?
Hjemmelaget syltetøy er minst like godt som det i butikken (og nesten alltid mye bedre), og du har full kontroll over ingrediensene selv.
Selv om sylting er en typisk høstaktivitet, pleier jeg å lage det året rundt – når jeg har bær til overs fra et annet matprosjekt.
Oppskriften er til en helgeporsjon for to (som liker syltetøy veldig godt). Når det kommer til sukkerinnhold er det lurt å prøve seg fram; blåbær varierer veldig i hvor søte de er.
Ingredienser til et lite glass:
-
- 200 gram blåbær
-
- Eventuelt 1 spiseskje vann
-
- 60 gram sukker
Framgangsmåte:
Ha blåbærene i en gryte (hvis du foretrekker det kan du ha i litt vann her også. Da er det lettere å få bærene til å koke, men syltetøyet blir ikke like tykt).
Skru på middels varme, og la de koke opp. Bærene inneholder en del væske, så med en gang de begynner å sprekke endrer konsistensen seg veldig. Lager du en større porsjon er det lurt å koke bærene i flere omganger – du vil ikke at de skal være så lenge på varmen.
Når bærene har kokt noen minutter, rører du inn sukker.
La det koke 5-7 minutter, til alt sukkeret er oppløst.
Hell syltetøyet over på et glass med lufttett lokk. Avkjøl.
Syltetøyet holder seg minst en måned i lukket glass i kjøleskap.