

Hjemmelaget tomatsalsa
Obligatorisk til meksikansk mat.
Dette er en super basisoppskrift på tomatsalsa, som jeg har fått av kokkene på Resept i Stavanger. Den er veldig god, men ikke holdbar noe særlig i kjøleskap, så det er best å lage den samme dagen som den skal serveres.
Salsaen smaker godt med tortillachips, eller som tilbehør til taco.
Ingredienser til en skål salsa:
-
- 2 ferske tomater
-
- 1 hvitløksfedd
-
- 1 grønn chili
-
- 0,5 rødløk
-
- Fersk koriander
-
- 1 avocado
-
- Juice av en lime
Framgangsmåte:
Fjern stilken på tomatene. Del de i to, og bruk en skje til å rense ut kjernene. Finhakk hvitløk. Skjær stilken av chilien, og rull chilien mellom hendene. Slik blir du kvitt frøene. Snitt chilien på langs, ta bort resten av frøene, og finhakk den. Finhakk også rødløk og koriander.
Del avocadoen i to, ta ut steinen, og bruk en skje til å få ut fruktkjøttet. Skjær det i små terninger.
Ha alt i en skål, press limejuice over.
Rør salsaen godt sammen, smak eventuelt til med salt og pepper.