Maispannekaker

Gode med rømme og salsa, kjempegode med friske bær og melis!

Den opprinnelige planen med disse pannekakene, var at de skulle bli en middagsrett, litt sånn som du serverer med forskjellige meksikanske retter.

Nåvel. Etter at jeg hadde prøvet og feilet en del, fant jeg ut at det de passer aller best som en koserett. Bruk syltetøy, eller slå deg løs med bær om du har. Det smaker utrolig godt, og er faktisk veldig mettende.

Ingredienser til 6 pannekaker:

    • 2 desiliter hvetemel
    • 1 spiseskje bakepulver
    • 1 spiseskje melis
    • Bittelitt salt
    • 2 desiliter soyamelk (eller annen vegetabilsk melk)
    • 2 spiseskjeer rapsolje
    • 2 desiliter mais
    • Olje til steking

Framgangsmåte:

Ha mel, bakepulver, sukker og salt i en bolle. Rør det sammen, og lag en grop i midten. Ha i melk, olje og mais, og rør alt sammen til du har en jevn røre.

Varm opp olje i en stekepanne, den skal stå på mellom medium og maks. Ha olje i pannen.

Hell røre i, pannekakene skal være cirka 10 centimeter i diameter. Stek i to minutter, til overflaten begynner å boble.

Snu pannekakene, og stek i cirka like lang tid på den andre siden.

Server lune, sammen med for eksempel syltetøy, vegansk rømme, bær og/eller melis.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *