Kremet mandelpotetsuppe

Varme i suppeform.

Har vært mye på farten i det siste, og har ikke hatt tid til å alltid ha hjemmelaget grønnsakskraft i kjøleskapet. Heldigvis er det noen alternativer. Har hørt mye godt om Knorr sin økologiske grønnsaksbuljong, men for meg er det Manna sin som gjelder. Den kommer i pulverform (but of course, det jeg mener er at pulveret ikke er støpt sammen til terninger), og den er supergod i supper der det er tilsatt en del andre grønnsaker. Jeg bruker alltid mer enn anbefalt, men anbefaler andre å smake seg litt fram.

Denne potetsupper er supervarmende, den er fyldig og også veldig mettende. Anbefales på det sterkeste!

Ingredienser til to store porsjoner:

    • 2 spiseskjeer nøytral olje
    • 1 kinesisk hvitløk
    • 1 sjalottløk
    • 200 gram mandelpoteter
    • En liten spiseskje buljongpulver (prøv deg fram)
    • 5 desiliter vann
    • 1 desiliter soyamelk
    • 1 desiliter havrefløte
    • Salt og pepper

Framgangsmåte:

Varm opp olje i en gryte. Finhakk hvitløk og løk, og la det surre i oljen til det blir blankt. Skrell potetene og kutt dem i grove terninger, og ha over i gryte.

Ha i buljongpulver, vann og melk, og la det koke opp. Ha på lokk, og la det småkoke i cirka et kvarter – til potene er gode og møre. Hell over fløte, og la det koke et par minutter til.

Ta gryta av varmen, og bruk en stavmikser til å knuse potetene. Kjør den til du har en helt jevn suppe.

Smak til med salt og pepper, og server rykende varm.

Tips: Har du røkt tofu liggende, er det kanongodt å sprøsteke det og har i suppa ved servering!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *