

Smuldrepai med tranebær og pære
Frisk og enkel fruktdessert.
Denne desserten forbereder du på fem minutter, og den kan stå i ovnen og lage seg selv mens du spiser hovedretten.
Det er noe med kombinasjonen av saftig bærfyll og en sprø topp som alltid gjør smuldrepai til en hit. Smuldrepai har også et aldri så lite overraskelsesmoment for de som skal spise den – ikke fordi den kan bli dårlig, for det går ikke – men fordi du kan endre på ingrediensene til fyllet. Bare pass på at du får en variasjon av frukt og bær som gir en del væske – slik at paien ikke blir for tørr.
Tre ting på en gang, altså? Klart det går an.
Ingredienser til fire porsjoner:
-
- 1 pære
- 50 gram tranebær
- 30 gram sukker
- Kanel
- 50 gram vegansmør
- 50 gram brunt sukker
- 1 desiliter havregryn
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader.
Begynn med fyllet. Skjær pæren i små terninger, og bland sammen med tranebær, sukker og kanel. Fordel i porsjonsformer.
Skjær smøret i terninger, og ha i en bolle. Tilsett brunt sukker og havregryn, og bruk fingrene til å smuldre det sammen. Du får ikke en fast deig, men det er heller ikke målet, du trenger bare noen store “klumper” som henger sammen. Fordel smuldredeigen over fyllet i formene.
Stek i 20 minutter, eller til du får en gyllen topp.
Server lun, eventuelt sammen med vaniljesaus eller is.
Tips: Denne oppskriften kan også brukes til å lage en stor smuldrepai, men da bør du øke steketiden med cirka ti minutter.