Enkle veganske dressinger

Tomatpesto, salsa verde og basilikummajones.
Vegansk kosemat består ofte av oppkutta grønnsaker, blandet salat eller godt brød, men ofte mangler du det lille ekstra. Mitt tips: Legg til en lettvint dressing – og plutselig har du et kjempegodt måltid. Her er tre favoritter:

Basilikummajones

Dette er min favorittdressing. Spiser den med foccacia, oppskårne grønnsaker, saltkokte poteter eller pastasalat.

For de som mener at vegansk majones er noe tull, så kan jeg berolige dere med at denne tilsettes veldig mye smak, slik at du ikke kjenner basisen noe.

Ingredienser:

    • 1 rød chili
    • 1 kinesisk hvitløk
    • En halv rød søtpaprika
    • 8 kvaster frisk basilikum
    • 3 desiliter vegansk majones
    • Salt og pepper

Framgangsmåte:

Rens chili fri fra frø og skrell hvitløk. Finhakk chili, hvitløk, søt paprika og basilikum. Ha majonesen i en skål og rør inn inn basilikum, chili, hvitløk og paprika. Press over litt limesaft. Rør sammen, og smak til med salt og pepper.

Salsa verde

En meget smakfull saus, som passer godt til flere middagsretter.

Ingredienser:

    • 2 kvaster persille
    • 2 kvaster basilikum
    • 1 kvast mynte
    • 1 spiseskje kapers
    • 1 spiseskje hvitvinseddik
    • En halv skive loff
    • 1 hvitløksfedd
    • 1,5 desiliter olivenolje
    • Salt og pepper

Framgangsmåte:

Ha alle ingrediensene i en blender eller kjøkkenmaskin. Kjør til du har en helt jevn saus. Server.

Rød pesto

Kjempegod som marinade, eller til salat, varme middagsretter og på panini med grønnsaker! Dropper du tomatene får du grønn pesto.

Ingredienser:

    • 1 kinesisk hvitløk
    • 1 bunt frisk basilikum
    • 2 spiseskjeer pinjekjerner
    • 1 desiliter utvanna soltørka tomater
    • 1 desiliter olivenolje
    • Salt og pepper

Framgangsmåte:

Rens hvitløk, og ha den i en kjøkkenmaskin sammen med basilikum, pinjekjerner og tomater. Kjør det til det blir en jevn masse. Ha i olivenolje, og la maskinen gå et par minutter til. Smak til med salt og pepper.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *