Sjokoladefondue

Romantisk dessert for to.

Kjempegod avslutning på et koselig måltid! Du må gjerne eksperimentere med forskjellige typer frukt og bær. Veganmarsipan er også godt, og marshmallows om du finner.

Dersom du har det, er det fritt fram for å bruke både fonduegryte og sjokoladefontene.

Ingredienser til to porsjoner:

    • 200 gram vegansjokolade
    • 20 jordbær
    • 2 bananer
    • En kvart ananas
    • Trepinner (grillspyd eller tannpirkere)

Framgangsmåte:

Del sjokoladen i grove biter, og ha i en bolle.

Dekk bollen med aluminiumsfolie. Kok opp godt med vann i en gryte, ta den av varmen, og sett sjokoladebollen oppi. La det stå slik til all sjokoladen har smeltet.

Rens bær og frukt, og skjær i biter.

Sett den smelta sjokoladen i en skål, legg fruktbiter og trepinner ved siden av. Så er det bare å kose seg 🙂

Tips: Sjokoladefondue kan også serveres i enkle porsjoner, for eksempel kan du sette sammen et fruktspyd, og legge over en liten skål smeltet sjokolade.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *