

Kikertburgere
Enkle og smakfulle veggisburgere med masse protein.

Kikerter er fantastiske. Lurer du på hvor du får kjøpt dem og hvordan du behandler dem, så les her.
Kikertburgere kan lages på mange forskjellige måter, og med ulike ingredienser, og googler du etter oppskirfter får du opp 279 ooo sider. Min er kanskje den enkleste oppskriften av de alle. Men den er veldig god likevel, og passer sammen med det meste av burgertilbehør.
Det er fullt mulig å eksperimentere med smaker som du liker selv, bare prøv å ikke gjøre burgermassen for klissete!
Ingredienser til to burgere:
- 2 desiliter utvanna og kokte kikerter
- 2 spiseskjeer barbequesaus
- Olje til steking
- Hamburgerbrød, salat, hummus etc til servering
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader.
Kjør kikertene i en kjøkkenmaskin til du får en fin og kornete masse. Ha i barbequesausen, og kjør det litt lenger. Bruk litt tid på å forme burgerene – du vil ikke ha dem for tykke eller for smuldrete (litt smuldrete går fint, for tro det eller ei – de holder seg sammen med en gang du får dem mellom burgerbrødet).

Ha olje i en ildfast form, og legg burgerne oppå. Stek midt i ovnen i ti minutter, ta formen ut, snu burgerne forsiktig, og stek i ti minutter til.

Server burgerene med hamburgerbrød, god salat og hjemmelaget hummus.
LES MER: