Glutenfrie veganske cupcakes

For de som verken kan ha egg, melk eller hvetemel.

Cupcakes uten gluten er ganske greit å lage. I disse brukte jeg Jyttemel, men har blitt tipset av intoleransebloggen å bruke Toro sin kakemiks. Går du for den, så kan du ha litt ekstra mel i oppskriften (ca en fjerdedel mer, prøv deg fram, du skal ha en ganske tykk røre).

Når det kommer til glasur og pynt, så er det utrolig mye å velge mellom. På disse brukte jeg den enkle varianten: Melisglasur og friske bær, ser du gjennom de tidligere cupcakesoppskriftene mine er det lett å finne inspirasjon 🙂

Kokos-, peanøtt- og kirsebærkrem

Ingredienser til 12 kaker:

 • 2 desiliter soyamelk
 • 0,75 desiliter rapsolje
 • 1,5 desiliter sukker
 • 2 teskjeer vaniljesukker
 • 0,5 desiliter maisstivelse
 • 2 spiseskjeer knuste linfrø
 • 1 desiliter kakaopulver
 • 2 desiliter jyttemel, eller 2,5 desiliter glutenfri miks fra Toro
 • 1 teskje bakepulver
 • 0,2 teskje natron

Glasur:

  • 1 desiliter melis
  • 1 spiseskje vann
  • 12 bringebær

Framgangsmåte:

Forvarm ovnen til 175 grader. Ha melk, olje, sukker og vaniljeekstrakt i en bolle. Visp det godt sammen. Ikke vær redd for å bruke en håndmikser. Tilsett maisstivelse og linfrø, og visp videre. Mål opp kakaopulver, mel, bakepulver og natron, og sil det over i blandingen. Bland alt godt sammen. Sett muffinsformer på et stekebrett, og fordel røren utover. Det gjør ingenting om formene nesten blir fulle, for de hever seg lite. Bak i 20 – 25 minutter. Pass på at du ikke åpner stekeovnsdøra før du skal ta kakene ut.
Pass på at kakene er helt avkjølt før du begynner pyntingen. Bland sammen melis og vann til glasur. Ha i litt og litt vann til du får ønsket konsistens. Fordel glasur over kakene, og pynt med bringebær.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *