Chilinøtter

De beste nøttene tilbereder du selv.

Vegetarianere bruker mye nøtter i kosten, men kjøper vanligvis de rå, usalta typene. De er ikke sååå gode som snacks, men forvandlingen er heldigvis enkel.  Lag chilinøtter selv, og du har full kontroll over hva du putter i. Jeg liker overdrevent mye chili, men har lagt ut en litt mildere oppskrift.

Ingredienser:

  • 0,5 desiliter rapsolje
  • 1 spiseskje chilipulver
  • 1 spiseskje paprikapulver
  • Eventuelt andre krydder etter smak
  • Salt og pepper
  • 3 desiliter nøtter, ta det du har

Framgangsmåte:

Sett stekeovnen på 225 grader. Dekk en langpanne med bakepapir.

Mål opp oljen, ha i chilipulver og paprikapulver etter smak, eventuelt salt og pepper. Rør det godt sammen. Bland det sammen med nøttene, og fordel utover på bakepapiret.

Stek nøttene i midten av ovnen til de blir gyldne. Det bør ikke ta mer enn fem minutter. Følg godt med så du ikke brenner dem!

Avkjøl nøttene litt i langpannen før du har dem over i skåler.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *