Scones med skogsbær

Gode i matpakken eller til kveldskosen.

Disse sconesene er laget med soyayoghurt, som gjør den samme bindemiddeljobben som egg ofte gjør i bakst. De skal ikke heve, og inkludert steketid gjør du de ferdige på en halvtime.

Ingredienser:

    • 1 appelsin
    • 2 teskjeer bakepulver
    • 5 desiliter fint speltmel
    • 0,5 teskje kanel
    • 0,5 teskje malt kardemomme
    • 1 teskje vaniljesukker
    • 0,25 teskje havsalt
    • 75 gram veganmargarin
    • 2 desiliter naturell soyayoghurt
    • 0,5 desiliter soyamelk
    • 2 desiliter skogsbær
    • 3 spiseskjeer valnøtter

Framgangsmåte:

Forvarm ovnen til 200 grader, og kle et stekebrett med bakepapir. Riv appelsinskallet, og ha i en bolle sammen med speltmel, bakepulver, krydder, vaniljesukker og salt. Rør alt godt sammen. Skjær margarinen i små biter, og bland inn i de tørre ingrediensene. Tilsett yoghurt og melk, og rør til du har en god deig. Finhakk nøtter, og bland i sammen med bærene til slutt. Deigen skal ikke være klissete, men trenger heller ikke være like fast som en brøddeig.

Legg deigen på stekeplaten. Ta litt mel på fingertuppene, og trykk deigen ut til en sirkel, med en diameter på mellom 20 og 25 centimeter. Bruk en skarp kniv, og del sirkelen i åtte like biter – men la fortsatt deigen henge sammen litt. Dryss eventuelt litt sukker og flere nøtter over.

Stek i 15 minutter, skru ned ovnen til 175 grader, og stek i 5 minutter til. Ta ut brettet fra ovnen, og la sconesene hvile seg i 10 minutter før du skjærer de opp. Server lune med syltetøy.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *