Riskaker med søtpotet

Supergod hverdagsmiddag.

Ris og poteter er typisk tilbehør, men når du setter dem sammen blir de hovedattraksjonen på middagsbordet. Jeg pleier å servere disse riskakene med en enkel salat eller grønnsakspuré, og det blir mer enn nok mat for oss.

For at riskakene skal klare å holde seg sammen, er det viktig at du bruker en skikkelig klebrig ris. Har du metallringer til å bruke ved steking, så gjør det også jobben lettere.

Ingredienser til to porsjoner:

  • 75 gram brun ris
  • 75 gram jasminris
  • 1 søtpotet (medium til stor størrelse)
  • 2 gulrøtter
  • Friske urter, for eksempel timian, rosmarin eller oregano
  • 1 spiseskje rista sesamolje
  • Salt og pepper
  • 3 spiseskjeer olivenolje

Framgangsmåte:

Kok opp grønnsakskraften. Rør inn brun ris, ta på lokk, og skru ned varmen. La det småkoke i ti minutter. Ha deretter i jasminris, på med lokket igjen, og la det småputre i minst 20 minutter til – til all væsken er borte.

Skrell søtpoteten, og skjær den i små terninger. Damp dem i 15 minutter, til de blir møre. Skrell gulrøttene, og skjær dem i små biter. Bland sammen med søtpotetbitene, og ha i krydder og sesamolje. Bland inn risen, og smak til med salt og pepper. Har du en litt tørr masse, kan du ha i en spiseskje av olivenoljen.

Lag fire like store riskaker. Jobb litt med dem for å få en god og fast form. Ha stekepannen på middels varme, og ha i oljen. Stek riskakene i ca fem minutter på hver side, til de blir gylne og gjennomstekte.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *