

Crostini med tomat og basilikum
Italiensk antipasti gjør lunsjen eller kveldsmaten det lille ekstra.

Ingredienser til 20 crostini:
- 1 baguett, gjerne halvstekt
- Olivenolje
- 1 kinesisk hvitløk
- 6 klasetomater
- En halv rødløk
- Noen kvaster basilikum
- Salt og pepper
Framgangsmåte:
Sett steikeovnen på 180 grader. Skjær baguetten på skrå, i ca. 1 cm tykke skiver. Legg de på et bakepapirkledd steikebrett. Pensle olivenolje på begge sidene av baguettskivene. Sett de i ovnen til de er gylne og litt sprø. Skrell hvitløken, og gni den på de stekte baguettskivene.
Kok opp en gryte med litt vann. Skjær ett kryss i toppen på hver tomat og ha de i det kokende vannet i ca. 15 sek. Legg de over i iskaldt vann. Flå deretter av skinnet. Del tomatene i to og ta ut innmaten. Skjær tomatkjøttet i fine små terninger.
Skrell og finhakk rødløk. Finhakk eller riv basilikum. Bland forsiktig sammen med tomatene, og smak til med salt og pepper. Legg om lag en spiseskje av tomatblandingen på hver baguetteskive.