Verdens sunneste konfektkake?

Hold fast! Denne er 1. vegan 2. raw 3. glutenfri 4. uten tilsatt sukker 5. økologisk 6. fairtrade (så langt det lar seg sjekke) 7. supergod!

Men lett å skjære i - det er den ikke.

Jeg har fremdeles litt vondt for å tro hvor god denne kaken faktisk er. Men husk at det fortsatt er en sjokoladekake, så den har nok av kalorier, men disse er bedre for deg enn “vanlige” kakekalorier.

Når det kommer til ingrediensene, så klarte jeg med litt innsats å finne alle økologiske og fairtrade, men dette er nok ikke like lett på mindre steder. Heldigvis får du kjøpt en del på nett, men da må du vente før du kan lage kaken.

Ingredienser til en kake:

  • 4 desiliter cashewnøtter
  • 35 gram kakao
  • 6 store dadler uten stein (her kan du prøve deg fram litt med mengden)

Midterste lag:

  • 150 gram pecannøtter
  • 1 desiliter agavesirup
  • Et par kvaster mynteblader
  • Grønn konditorfarge

Øverste lag:

  • 60 gram kakaosmør
  • 35 gram kakao
  • 2 spiseskjeer agavesirup
  • En halv teskje salt

Framgangsmåte:

Finn fram en springform eller paiform. Så begynner du med bunnen:

Kjør nøttene i en kjøkkenmaskin til du har ganske små biter (de trenger ikke være pulveriserte). Ha i kakao, og tilsett dadlene en etter en. Du ønsker å ende opp med en ganske klebrig masse, som du etterpå trykker godt ned i formen. Husk at dette er “kakebunnen”, så hvis det ikke er seigt nok vil det lett smuldre opp når du skal skjære i kaken.

Midterste lag:

Kjør nøttene i kjøkkenmaskinen til de også er i ganske små biter. Tilsett agavesirup og la det kjøres sammen i noen sekunder. Plukk bladene fra myntekvastene (stilkene gir en litt bitter smak, så de har du ikke så lyst på), og ha i kjøkkenmaskinen sammen med konditorfargen. Har du ikke mynteblader, så kan de erstattes med noen dråper peppermynteekstrakt. Smak deg fram.

Den ferdige massen blir ganske mye mer klebrig enn bunnen, så pass på å fordele den godt utover før du trykker den ut.

Øverste lag:

Her må du passe på litt ekstra om du vil ha kaken raw. Forsiktig med varme + steketermometer i vannet gjør nytten.

Varm opp vann i en gryte, og la kakaosmøret smelte i vannbad. Ha det til side, og ha i kakao, agavesirup og salt. Her er det lurt å smake seg litt fram med sirup og salt. Bruk en slikkepott og fordel fyllet på toppen av kaken.

Deretter må kaken avkjøles, får den stå en halv time i frys eller en time i kjøleskap bør dette holde.

Det er lurt å la kaken stå framme en halvtime før du skjærer i den, hvis ikke smuldrer lett det øverste sjokoladelaget.

Kaken holder seg godt i minst fem dager i kjøleskapet.

Tips:

Er du skeptisk til agavesirup, så går det fint an å bruke lønnesirup eller vanlig lys sirup.

Prøv flere veganske kaker:

Sjokoladeruter med valnøtter

Cupcakes

Snøcookies

6 Comments

  1. Anne på Moseplassen

    Hei 🙂
    Da har jeg gjort dagens utvalg til mynteoppskrifter, denne og en par andre ble med. Du finner de her: http://www.moseplassen.no/2015/07/oppskrifter-med-mynte/

    God helg!

    1. Mari Hult

      Takk snille Anne 🙂 gleder meg til å se!!

  2. Hei
    Ser fantastisk god ut og så flott at du ikke bruker kunstig søtning!

    1. Mari Hult

      Takk for det 🙂

  3. Kakaosmør? Og kan man bruke bakekakao som man finner på butikken eller trenger man sånn fra helsekosten?

    1. Mari Hult

      Kakaosmør selger de på helsekost og i økologiske butikker 🙂 Du kan bruke bakekakao, men da blir ikke kaken rå per definisjon.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *