Vegansk panna cotta

En klassisk hotelldessert: Vanilje-panna cotta med skogsbær.

Lage en dessert basert på fløte og gelatin vegansk? LETT. Spesielt når det kommer til panna cotta. Dette er tidenes enkleste oppskrift, og har du teknikken inne kan du lage denne med en hel haug forskjellige smaker – hva med kanel, kardemomme, ingefær, kakao eller sitrus i selve panna cottaen, og kanskje appelsinmarmelade, friske jordbær eller blåbær på toppen? Valget er ditt. Her er en enkel basismetode.

Ingredienser til to porsjoner:

  • 2 desiliter havrefløte (eller annen vegetabilsk fløte)
  • 4 spiseskjeer sukker
  • 1 spiseskje agarflak
  • 1 halv vaniljestang

Bærtopping:

  • 2 desiliter skogsbær, frosne funker fint
  • 2 spiseskjeer sukker
  • En halv spiseskje agarflak

Framgangsmåte:

Ha havrefløte, sukker og agarflak i en gryte. Skrap ut innholdet fra vaniljestangen, og ha det + resten av vaniljestangen i gryta. Kok det sakte opp, mens du rører forsiktig. Når blandingen når kokepunktet, lar du den stå og putre i noen minutter. Nå vil den tykne litt, men den stivner ikke skikkelig før den har fått stått litt i kjøleskapet. Etter koking heller du panna cottaen over i en skål eller serveringsglass, og setter kaldt.

Mens den står til avkjøling, er det greit å gjøre klar bærene. Ha dem i en gryte med sukker og agarflak, og kok forsiktig opp. Smak deg fram til ønsket sødmenivå, jeg synes det er godt at bærene er litt sure sammen med den søte panna cottaen.

La blandingen koke forsiktig noen minutter, sett den deretter kaldt. Når panna cottaen er stivnet og bærene har kjølt seg ned, legger du bærene over. La det stå kaldt til det skal serveres.

PS. Panna cotta er en umulig dessert for orddelingsfantatikere. Bare så det er sagt.

2 Comments

 1. Stine-Elise Skotnes Busch

  Trenger man like mye agarpulver som agarflak? Vet du eventuelt hvor mye pulver man trenger i forhold til flak?

  1. Mari Hult

   1 ss flak er ca det samme som 1 ts pulver 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *