Focaccia

Godt brød til enhver anledning – og det blir best om du baker det selv!

Foccaica er den perfekte følgesvenn til salater, pastaretter og godt pålegg, eller du kan nyte det med bare litt olivenolje eller en dressing.

Ingredienser til ett brød:

  • 14 desiliter hvetemel
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje sukker
  • 50 gram fersk gjær
  • 3 desiliter lunkent vann
  • 2 desiliter olivenolje
  • 100 gram marinerte soltørkede tomater
  • 2 hvitløksfedd
  • Maldonsalt
  • Olivenolje

Framgangsmåte:

Ha hvetemel, salt og sukker i en bolle. Ha gjær i en mindre bolle, og tilsett vann og olivenolje. La det stå et par minutter, før du rører ut gjæren og heller blandingen over med melet. Elt deigen sammen til en jevn, men litt bløt deig. Finhakk tomat og hvitløk, og elt forsiktig inn i deigen. Dekk bollen med plastfolie, og la den stå et lunt sted i en halvtime, slik at deigen heves.

Smør en springform med olivenolje. Ha deigen over i den, og stikk fingrene ned i deigen slik at det dannes “groper”. Hell over litt olivenolje og strø på maldonsalt.

Forvarm stekeovnen til 180 grader, mens du lar deigen etterheves i 45 minutter til en time. Stekes i 25 til 30 minutter, avkjøl brødet i formen.

Tips: Det finnes forskjellige smaker du kan ha på toppen av brødet. Litt finhakka krydderurter eller pinjekjerner er to alternativer.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *