Quesadilla med søtpotet og svarte bønner

Que? Quesadilla uten ost, blir ikke det bare dilla? Kanskje det, for jeg har dilla på disse.

Etter at du bestemte deg for å bli vegetarianer har du virkelig steppa up maten, sa Erik første gang jeg laget disse quesadillaene. Jeg ble ikke engang fornærma. Det beste er å prøve selv. De er supergode, og er en perfekt måte å introdusere det vegetariske kjøkkenet til en kjøtteter.

Ingredienser til 4 porsjoner:

  • 1 desiliter svarte bønner
  • 2 søtpoteter (medium størrelse, eventuelt 1 stor)
  • 1 banan
  • 1 desiliter brun ris
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • Salt og pepper
  • 8 hvetetortilla

Framgangsmåte:

Bønnene må vannes ut i minst 8 timer, og deretter kokes en halvtime, før du kan starte med resten.

Skrell potetene, og skjær dem i små terninger. Kok opp grønnsakskraften og ha dem i. Kok i ti minutter, til de er møre. Løft dem ut av gryten med en hullsleiv, og ha i en skål. Skrell bananen og ha den over. Mos det godt sammen.

Ha risen i gryta med kraften, og gi den et oppkok. Ha på lokket og la den putre forsiktig på lav varme i 40 minutter.

I mellomtiden varmer du olivenolje i en panne. Finhakk løk og hvitløk, og la det surre noen minutter i oljen. Ta pannen av varmen, og tilsett bønnene. Bland det sammen, og ha over i en skål. Mos bønnene litt med en gaffel.

Risen er klar når den er mør, og det ikke er mer væske igjen i gryta. Bland den sammen med bønnene og søtpotetmosen. Bananen fungerer som bindemiddel, og gjør at du får en veldig god og fast masse.

Dersom du ikke skal bruke alt på en gang, kan du nå sette blandingen i kjøleskap. Bare pass på å la den stå en time i romtemperatur når du skal bruke resten.

Ta fram hvetetortillaene, og fordel legg søtpotetblandingen på halvparten. Brett den andre halvdelen over, og klem dem forsiktig sammen. De klistrer seg sammen ganske lett, så det går lett å unngå at det tyter ut på sidene.

Stek quesadillaene på begge sider i en tørr stekepanne, prøv deg fram med varme mellom medium og maks. Dette tar ikke så veldig mange minutter, så pass godt på så det ikke brenner seg. Skal du steke opp alle samtidig, bruker du en stekeovn ved ca 100 grader til å holde dem varme underveis.

Quesadillasene kan også grilles.

Skjær dem opp i biter, og server med for eksempel salsa, veganrømme eller salat.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *