Peanøttcupcakes

Ikke la deg lure av utseendet; disse kakene er skikkelig gode!

Hemmeligheten med disse kakene er å bruke peanøttsmør av høy kvalitet og høy peanøttprosent. Flere av de “vanlige” merkene i Norge har en peanøttprosent helt til 70, men med masse tilsatt fett. Dette er teit. Jeg bruker en økologisk variant som er merket med “crunchy”, og som inneholder 99 prosent peanøtter. Mmmmmmmmye bedre enn Mills!

Ingredienser til 12 kaker:

  • 2 desiliter soyamelk
  • 2 teskjeer eplesidereddik
  • 1 desiliter peanøttsmør
  • 0,75 desiliter rapsolje
  • 1,5 desiliter  sukker
  • 2 spiseskjeer molasses (eller mørk sirup)
  • 1 teskje vaniljesukker
  • 2 teskjeer knuste linfrø
  • 3 desiliter hvetemel
  • 2 teskjeer bakepulver
  • 0,5 teskjeer salt

Sjokoladekrem:

  • 100 gram veganmargarin
  • 1 desiliter kakaopulver
  • 5 desiliter melis
  • 2 spiseskjeer soyamelk
  • 2 teskjeer vaniljesukker
  • Kakestrø

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Bland melk og eddik i en kopp, og sett til side. Ha peanøttsmør, olje, sukker, molasses, vaniljesukker og knuste linfrø i en bolle. Bland det godt sammen. Ha i melkeblandingen til slutt. Mål opp mel, bakepulver og salt, og bland det inn i resten av røren. Fordel i muffinsformer, og stek i 25 minutter. Avkjøl på stekebrettet.

Pass på at kakene er avkjølt før du begynner å pynte.

Skjær margarin i mindre biter, og ha det i en kjøkkenmaskin sammen med de andre ingrediensene til sjokoladekremen. Kjør det til du har en jevn masse.

Ha glasuren i en sprøytepose. Har du ikke det kan du bruke en vanlig plastpose der du klipper hull i det ene hjørnet. Fordel glasuren ut over kakene, pynt med kakestrø.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ CUPCAKES:

Sjokomint og Elvis

Tiramisu

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *