Risotto med søtpotet og asparges

Når du lengter etter våren.

Så om asparges og søtpotet ikke er i sesong nå. Bruk de du får fatt i, og nyt disse varme smakene midt i januar.

Ingredienser til to porsjoner:

  • 1 sjalottløk
 • 1 kinesisk hvitløk
 • 1 middels stor søtpotet
 • 4 spiseskjeer olivenolje
 • 150 gram risottoris
 • 1 desiliter hvitvin
 • 4 desiliter grønnsakskraft
 • 8 miniasparges eller 4 vanlige
 • Litt persille
 • Salt og pepper

Framgangsmåte:

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skrell søtpoteten, og skjær den i små biter. Varm oljen i en gryte, og stek løken noen minutter. Ha i søtpotetbitene, og la alt surre et par minutter. Deretter heller du over risen, og blander alt sammen. Hell på hvitvin, legg på lokket og skru ned varmen sånn at det såvidt vil koke. La vinen koke helt inn, hell deretter over grønnsakskraften i to-tre doser. La risen koke inn mellom hver gang. Rens asparges, og del opp i mindre biter. Finhakk persille. Den siste gangen du fyller på med grønnsakskraft, har du også asparges og persille i gryta. La det koke til du  har en fin al dente-konsistens på risen. Smak til med salt og pepper, og server.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *