Sjokoladeruter med valnøtter

Kake på tre kvarter.

Fått uventa gjester? Denne kaken visper du raskt sammen, og mesteparten av tiden det tar å få den ferdig tilbringer den i ovnen – hvilket gir deg god til til å være sosial.

Kaken er også ganske takknemlig om du ikke har alle ingrediensene tilgjengelig. Bruk fruktsaft- og juice fra frukter du har tilgjengelig, og sjokolade og valnøtter kan byttes ut med andre nøtter eller tørket frukt.

Ingredienser til 1 kake:

  • 3 spiseskjeer knuste linfrø
  • 1 desiliter soyamelk
  • 1 spiseskje sitronsaft
  • 2,5 desiliter hvetemel
  • 2 teskjeer bakepulver
  • 5 spiseskjeer veganmargarin
  • 2 desiliter brunt sukker
  • 3 spiseskjeer eplejuice
  • 1 teskje vaniljesukker
  • 50 gram vegansjokolade
  • 1 desiliter valnøtter

Framgangsmåte:

Forvarm ovnen til 180 grader. Dekk bunnen av en springform med bakepapir. Bland sammen melk og knuste linfrø i en skål. Drypp over sitronsaft og la blandingen stå i 10 minutter, eller til den får en litt geléaktig konsistens.

Ha hvetemel og bakepulver i en bolle, og sett til side. Bland sammen veganmargarin og brunt sukker. Bland i eplejuice og vaniljesukker, og hell linfrømassen i etterpå. Ha i halvparten av de tørre ingrediensene, og bland alt godt sammen. Hakk opp sjokolade og valnøtter, og bland sammen med røren. Spe på med resten av melet, til du har en jevn og tykkflytende masse.

Hell over i formen, og stek i en halvtime. Sjekk om kaken er ferdig ved trepinnetesten. Avkjøl kaken i formen, og skjær kaken opp i ruter før servering.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *