Risotto med sopp og svarte bønner

En skikkelig varmende vinterrett!

Kremet risotto lager du lett med veganfløte! Du får kjøpt den i både helsekostbutikkerl og velassorterte matvarebutikker, og den kan være laget både av soya, havre og andre råvarer.

Risotto smaker best med hjemmelaget grønnsakskraft, en fin oppskrift finner du her.

Ingredienser til en porsjon:

    • 1 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 3 aromasopp
  • 1 desiliter svarte bønner
  • 2 spiseskjeer olje
  • 70 gram risottoris
  • 0,5 desiliter hvitvin
  • 1,5 desiliter grønnsakskraft
  • 0,5 desiliter veganfløte
  • 1 spiseskje persille
  • Nykvernet sort pepper

Framgangsmåte:

Hvis du ikke bruker hermetiske bønner, så pass på å legge de i vann over natten.

Finhakk sjalottløkløk og hvitløk. Skjær aromasopp i terninger. Varm olje i en panne. Fres løk og sopp, og ha i ris og bønner. Bland det godt sammen. Hell over hvitvin, og la den koke inn. Skru ned til middels varme. La risblandingen koke, og spe med grønnsakskraft og fløte, til risen får en al dente-konsistens, ca 15 minutter. Bland til slutt inn finhakket persille.

Dryss nykvernet pepper over ved servering.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *