

Grissini
Obligatorisk til italiensk mat.

Grissini er de lange, tynne pinnene som alle restauranter i Italia har på bordet. Server dem med pasta, risotto, salater, gryteretter og supper!
Ingredienser til 35 stykker:
- 75 gram vegansmør
- 3 desiliter vann
- 20 gram fersk gjær
- 500 gram hvetemel
- 10 gram salt
- Litt vann til pensling
- Frø eller salt
Framgangsmåte:
Smelt smøret, og ta det til sides. Ha i vannet, og løs opp gjæren i væsken. Ha i hvetemel og salt, og elt det godt sammen. La deigen heve i 20 minutter.
Forvarm stekeovnen til 180 grader, og kle et stekebrett med bakepapir. Rull ut tynne stenger, nesten så tynne du klarer å få dem, og flytt over på stekebrettet. La de etterheve i ti minutter. Pensle så med vann, og dryss topping over – bruk for eksempel valuefrø, sesamfrø eller maldonsalt.
Stek i 10-15 minutter, til pinnene er gylne og sprø.

Advert
Advert