Grissini

Obligatorisk til italiensk mat.

Grissini er de lange, tynne pinnene som alle restauranter i Italia har på bordet. Server dem med pasta, risotto, salater, gryteretter og supper!

Ingredienser til 35 stykker:

  • 75 gram vegansmør
  • 3 desiliter vann
  • 20 gram fersk gjær
  • 500 gram hvetemel
  • 10 gram salt
  • Litt vann til pensling
  • Frø eller salt

Framgangsmåte:

Smelt smøret, og ta det til sides. Ha i vannet, og løs opp gjæren i væsken. Ha i hvetemel og salt, og elt det godt sammen. La deigen heve i 20 minutter.

Forvarm stekeovnen til 180 grader, og kle et stekebrett med bakepapir. Rull ut tynne stenger, nesten så tynne du klarer å få dem, og flytt over på stekebrettet.  La de etterheve i ti minutter. Pensle så med vann, og dryss topping over – bruk for eksempel valuefrø, sesamfrø eller maldonsalt.

Stek i 10-15 minutter, til pinnene er gylne og sprø.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *