Snøcookies

Noe godt til søndagskaffen.


Kjempegode sjokoladecookies, som rulles i sukker og melis for å få det snøete utseende sitt.

Ingredienser til 20 kaker:

 • 2 desiliter sukker
 • 1 desiliter rapsolje
 • 2 spiseskjeer mørk sirup
 • 1 teskje vaniljesukker
 • 0,5 desiliter soyamelk
 • 1 spiseskje knuste linfrø
 • 50 gram melkefri sjokolade
 • 3,5 desiliter hvetemel
 • 2 spiseskjeer kakaopulver
 • 1 teskje bakepulver
 • 0,5 teskje salt
 • 3 desiliter melis

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle to stekeplater med bakepapir. Smelt sjokoladen over vannbad. Bruk en stor bolle, og bland sammen to tredjedeler av sukkeret, olje, sirup, vaniljepulver, melk, linfrø og smeltet sjokolade. Sil i mel, kakaopulver, bakepulver og salt, og rør alt sammen til du har en jevn røre. Dekk bollen med plast, og sett den kaldt i 20 minutter.

Ha melis og resten av sukkeret i hver sin skål. Bruk en spiseskje til å forme kuler av deigen, og rull dem først i sukker, og så flere ganger gjennom melisen, før du har dem på bakebrettet. Plasser kulene med god avstand fra hverandre. Trykk dem litt ned med baksiden av spiseskjeen, og bak i 14 minutter, til det har kommet sprekker i sukkeret. Avkjøl kakene på brettet i fem minutter, før du legger dem over på en rist.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *