

Nudler med tofu og brokkoli
Nydelig og næringsrik wok med smak av soya og peanøtter.
Ingredienser til en porsjon:
-
- 50 gram risnudler
-
- 0,5 teskje salt
-
- 20 gram frisk ingefær
-
- 1 hvitløksfedd
-
- En halv rød chili
-
- 100 gram tofu, gjerne deep fried
-
- 1 teskje sukker
-
- 0,5 desiliter soyasaus
-
- 1 sjalottløk
-
- En kvart brokkoli
-
- 1 spiseskje rapsolje
-
- 1 spiseskje peanøttsmør
-
- Noen spinatblader
Framgangsmåte:
Kok opp vann og salt i en gryte, og ha i risnudlene. Kok dem etter anvisning på pakken, og hell over i et dørslag. Finhakk ingefær, chili og hvitløk. Legg i en liten bolle med sukkeret, og hell soyasaus over. Skjær tofu i terninger, og la den marineres i blandingen.
Skjær løk i små biter og del brokkolien i buketter. Varm opp oljen i en stekepanne eller wok, og ha i løken. Stek et par minutter, til den blir gyllen. Deretter løfter du tofuen ut fra marinaden, og har i stekepannen. Stek i noen minutter, til den begynner å få litt farge. Løft tofuen ut av pannen, og legg den tilbake i marinaden. Stek brokkolien. Etter et par minutter heller du over hele tofublandingen i pannen. Sett ned til middels sterk varme. Rør inn peanøttsmøret, risnudler og spinatblader, og la det putre i noen minutter. Server med en gang.