Nudler med tofu og brokkoli

Nydelig og næringsrik wok med smak av soya og peanøtter.

Ingredienser til en porsjon:

  • 50 gram risnudler
  • 0,5 teskje salt
  • 20 gram frisk ingefær
  • 1 hvitløksfedd
  • En halv rød chili
  • 100 gram tofu, gjerne deep fried
  • 1 teskje sukker
  • 0,5 desiliter soyasaus
  • 1 sjalottløk
  • En kvart brokkoli
  • 1 spiseskje rapsolje
  • 1 spiseskje peanøttsmør
  • Noen spinatblader

Framgangsmåte:

Kok opp vann og salt i en gryte, og ha i risnudlene. Kok dem etter anvisning på pakken, og hell over i et dørslag. Finhakk ingefær, chili og hvitløk. Legg i en liten bolle med sukkeret, og hell soyasaus over. Skjær tofu i terninger, og la den marineres i blandingen.

Skjær løk i små biter og del brokkolien i buketter. Varm opp oljen i en stekepanne eller wok, og ha i løken. Stek et par minutter, til den blir gyllen. Deretter løfter du tofuen ut fra marinaden, og har i stekepannen. Stek i noen minutter, til den begynner å få litt farge. Løft tofuen ut av pannen, og legg den tilbake i marinaden. Stek brokkolien. Etter et par minutter heller du over hele tofublandingen i pannen. Sett ned til middels sterk varme. Rør inn peanøttsmøret, risnudler og spinatblader, og la det putre i noen minutter. Server med en gang.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *