Vafler (uten egg såklart)

Nystekte vafler med syltetøy er kanskje det beste som finnes.


Jeg nekter å bruke pulvererstatning for egg, og samtidig nekter jeg å innse at det er kaker og desserter jeg ikke kan lage vegansk. I tillegg er noe søtt til kaffen det beste jeg vet, så der har jeg ordnet meg en herlig utfordring.

Heldigvis er det masse alternativer der ute for veganere og allergikere. I disse vaflene er trikset å bruke rapsolje og mineralvann, og jeg synes de smaker veldig bra – spesielt med hjemmelaga syltetøy.

Dette er bare en av mange veganske oppskrifter på vafler. Del gjerne din beste i kommentarfeltet!

Ingredienser til ca 8 plater:

    • 1,5 desiliter rapsolje
    • 3-4 desiliter mineralvann uten smak
    • 1 spiseskje sukker
    • 5 desiliter hvetemel
    • 1 teskje bakepulver
    • 0,5 teskje salt

Framgangsmåte:

Ha olje og mineralvann i en bolle. Tilsett sukker, og rør sammen. Tilsett deretter de andre tørre ingrediensene, og bland det sammen. La røren stå og svelle, før du steker vafler som vanlig i vaffeljern.

Server med godt syltetøy eller veganrømme.

Hva er din beste veganske vaffeloppskrift? Del gjerne tips og triks i kommentarfeltet under 🙂

3 Comments

  1. Oddmund Heggem

    1,5 dl Rapsolje er vel unødvendig . Du kan lage en god vaffelrøre bare av kikertmel, vann og litt salt.

  2. Maia Fischer

    hva mener du med mineralvann?

    1. Mari Hult

      Vann med kullsyre 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *