

Vafler (uten egg såklart)
Nystekte vafler med syltetøy er kanskje det beste som finnes.
Jeg nekter å bruke pulvererstatning for egg, og samtidig nekter jeg å innse at det er kaker og desserter jeg ikke kan lage vegansk. I tillegg er noe søtt til kaffen det beste jeg vet, så der har jeg ordnet meg en herlig utfordring.
Heldigvis er det masse alternativer der ute for veganere og allergikere. I disse vaflene er trikset å bruke rapsolje og mineralvann, og jeg synes de smaker veldig bra – spesielt med hjemmelaga syltetøy.
Dette er bare en av mange veganske oppskrifter på vafler. Del gjerne din beste i kommentarfeltet!
Ingredienser til ca 8 plater:
-
- 1,5 desiliter rapsolje
-
- 3-4 desiliter mineralvann uten smak
-
- 1 spiseskje sukker
-
- 5 desiliter hvetemel
-
- 1 teskje bakepulver
-
- 0,5 teskje salt
Framgangsmåte:
Ha olje og mineralvann i en bolle. Tilsett sukker, og rør sammen. Tilsett deretter de andre tørre ingrediensene, og bland det sammen. La røren stå og svelle, før du steker vafler som vanlig i vaffeljern.
Server med godt syltetøy eller veganrømme.
Hva er din beste veganske vaffeloppskrift? Del gjerne tips og triks i kommentarfeltet under 🙂
1,5 dl Rapsolje er vel unødvendig . Du kan lage en god vaffelrøre bare av kikertmel, vann og litt salt.
hva mener du med mineralvann?
Vann med kullsyre 🙂