Tre cupcakes til deigen av en

Tre fasjonable cupcakes laget av samme grunndeig.


For deg som vil imponere med forskjellige cupcakes, men ikke har allverdens med tid!

Grunndeigen er med sjokoladesmak, og den rører du raskt sammen. Disse cupcakeseke trenger bare 18 minutter i stekeovnen. I mellomtiden kan du gjøre klar tre forskjellige toppinger, slik at du kan pynte kakene forskjellig: Peanøtt, kirsebær og kokos.

For ordens skyld har jeg skrevet oppskrifter for 12 porsjoner av grunndeig + hver topping, sånn at hvis du vil lage 12 av hver må gange grunndeigen med 3.

Ingredienser til 12 sjokoladecupcakes:

  • 2 desiliter soyamelk
  • 1 teskje eplecidereddik
  • 1,5 desiliter sukker
  • 1 teskje vaniljesukker
  • 0,75 desiliter rapsolje
  • 2 desiliter hvetemel
  • 0,5 desiliter kakaopulver (100 prosent)
  • 1 teskje natron
  • 0,5 teskje bakepulver
  • 0,5 teskje salt

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Finn fram muffinsformer. Har du et eget muffinsbrett trenger du bare 12 former, mens om du har dem på en varnlig stekeplate bør bruke 2 eller 3 former per cupcake slik at fasongen holder seg. Start med å blande sammen melken med eddiken. La det stå et par minutter, til det klumper seg litt.  Etterpå har du i sukker, vaniljesukker og olje. Blant alt sammen til det får en litt skummet konsistens.

Mål opp resten av de tørre ingrediensene, og sil over. Rør det sammen til alle de store klumpene er borte. Fordel røren utover formene, ideelt sett skal de være om lag to tredjedeler fulle. Stek dem i 18 minutter. Avkjøl.

Topping 1: Peanøtt med sjokoladeganache

  • 100 gram veganmargarin
  • 100 gram peanøttsmør
  • 3 desiliter melis
  • 2 spiseskjeer soyamelk
  • 100 gram vegansjokolade
  • 0,5 desiliter soyafløte
Framgangsmåte:

Vent til kakene er helt avkjølt før du begynner å dekorere dem. Lag glasur ved å blande romtemperert margarin, peanøttsmør og melis sammen i en kjøkkenmaskin. Ha i litt og litt melk til du får en kremete konsistens. Hell kremen over på en spøytepose. Har du ikke det, så bruk en vanlig frysepose, der du klipper et lite hull i det ene hjørnet. Fordel utover kakene, prøv å hold det så jevnt som mulig.

Smelt sjokoladen og fløten sammen i vannbad. Avkjøl litt. Bruk en dessertskje til å legge sjokoladeganachen oppå peanøttkremen.

Topping 2: Kirsebær

  • 24 kirsebær
  • 1 desiliter vann, eventuelt lake fra kirsebærene
  • 2 spiseskjeer sukker
  • 3 spiseskjeer vann
  • 1 spiseskje maizena
  • 100 gram veganmargarin
  • 1 teskje vaniljesukker
  • 100 gram melis
  • Litt soyamelk

Framgangsmåte:

Ha kirsebær, vann/lake og sukker i en liten gryte, og varm det sakte opp. Rør sammen maizena og vann, og rør det godt sammen. Når kirsebærene begynner å koke, heller du maizenablandingen over i en tynn stråle. Rør godt, og ta av varmen når sausen begynner å bli tykk.

Ha margarin, vaniljesukker og melis i en kjøkkenmaskin. Kjør det til en jevn masse, suppler eventuelt med litt soyamelk for å få en kremete konsistens som er lett å få over i sprayposer.

Bruk en liten kniv eller en teskje, og grav et lite hull i midten av kakene. Spray et par runder med krem rundt, og hell et par kirsebær med saus i midten. Gjenta med alle kakene.

Topping 3: Kokos

  • 100 gram veganmargarin
  • 100 gram melis
  • Noen spiseskjeer kokosmelk
  • 50 gram revet kokos

Framgangsmåte:

Kjør margarin og melis sammen i en kjøkkenmaskin. Spe med kokosmelk til du har en jevn og fin krem. Rist den revne kokosen i en varm og tørr stekepanne i et par minutter. Legg over på en tallerken når den er lysebrun. Fordel kokoskremen over cupcakesene, etterpå ruller du toppingen i rista kokos.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *