

Vegan drumsticks
Friterte godbiter med smak av Asia.
Disse drumsticksene er mitt beste forsøk på å etterligne den fantastiske retten de serverer på Peking Palace i Nord-London.
Ingredienser til 12 drumsticks:
-
- 0,5 desiliter vann
-
- 1 teskje karripasta
-
- 2 teskjeer dijonsennep
-
- 0,5 teskje salt
-
- 1 teskje løkpulver
-
- 0,5 teskje hvitløkspulver
-
- 400 gram tofu, så fast som du får tak i
-
- 2 poteter
-
- 0,5 rødløk
-
- 3 centimeter ingefær
-
- 1 kinesisk hvitløk
-
- 3 grønne chili
-
- 3 spiseskjeer maisstivelse
-
- 2 spiseskjeer soyasaus
-
- Litt frisk koriander
-
- 1 spiseskje rapsolje
-
- Salt
-
- 12 minimais – kan erstattes med oppskåren ananas
-
- 1 desiliter hvetemel
-
- 1 liter olje til fritering
Framgangsmåte:
Lag en marinade av vann, karripasta, sennep, salt, løkpulver og hvitløkspulver. Del tofuen i fire like stykker, og ha i. Fordel marinaden over alle tofustykkene så godt du kan. La det stå på kjøkkenbenken i minst et kvarter – lar du det stå lenger blir det enda bedre. Marinaden har veldig sterk lukt, og prøver du å ta et lokk på, vil lufttrykket prøve å presse det av. Ikke veldig herlig med dette i kjøleskapet – derfor der det likegreit å ha det stående framme en liten stund.
Skjær potetene i biter, og kok dem møre. I mellomtiden renser og skjærer du opp ingefær, rødløk, hvitløk og chili i små biter. Sil vannet av potetene, og mos dem godt sammen. Ha i de hakkede grønnsakene, og bland godt sammen. Ha så i maisstivelse og soyasaus. Finhakk koriander, og bland det sammen med resten.
Varm oljen i en stekepanne. Løft tofuen ut av marinaden og tørk av den litt. Stek i tre-fire minutter på hver side. Avkjøl.
Når den begynner å bli kald, river du den på et rivjern. Dette blandes inn i potetmassen. Smak til med salt. Nå bør du ha en tykk og fast masse, som er lett å forme. Blir den litt smuldrete, kan du tilsette noen dråper vann.
Del massen inn i 12 like deler. Rull hver av dem til en kule.
Trykk en minimais inn i hver kule, og klem deigen ut så godt du kan så den får en fin fasong på det hele.
Legg drumsticksene i kjøleskapet i minst en halvtime. Dette gjør dem mye lettere å fritere.
Varm opp frityrolje i en gryte, og hell hvetemelet over på en tallerken. Ta ut drumsticksene fra kjøleskapet, og rull dem i hvetemelet.
Frityrstek dem til de blir gode og gylne.
Drumsticks smaker godt med sweet chili sauce.