Agarflak


Agarflak er en naturlig, vegetar substitutt for gelatin, som lages av alger. Det brukes mye som tyknings- og stivelsesmiddel i sauser, desserter, oster etc.

Hvor selges det?
Du får kjøpt agarflak i en del asiatiske dagligvarebutikker og i helsekostbutikker. Det kan også bestilles rimelig fra iHerb. 

Hvordan brukes det?
I matlaging tilsettes vanligvis rundt en spiseskje agarflak per to desiliter kald væske. Det kokes langsomt opp, og får småkoke noen minutter, til du merker at massen begynner å tykne. I de fleste oppskrifter settes massen kaldt etterpå, som gjør at den stivner enda mer.

Legg merke til at det også finnes agarpulver, som har en veldig lik funksjon.

Utvalgte oppskrifter med agarflak:

Jelloshots

Kremete nøttepålegg

Panna cotta

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *