

Det beste han vet
Start det nye året med noe godt.

Nyttårsforsett: Spise mer god, vegansk mat.
Jeg starter med kakao og cookies.
Ingredienser til to gode kopper kakao:
- 100 gram vegansjokolade
- 1 desiliter vann
- 6 desiliter soyamelk
Framgangsmåte:
Del sjokoladen opp i biter, og ha i en gryte med vannet. Varm forsiktig opp til sjokoladen er helt smeltet. Ha i melk, og gi det et oppkok.
Server med en gang.
Chocolate chip cookies

Ingredienser til 16 kaker
- 1 desiliter brunt sukker
- 0,5 desiliter sukker
- 1,5 desiliter olje
- 0,75 desiliter vegetabilsk melk
- 2 teskjeer vaniljesukker
- 2 teskjeer bakepulver
- 0,5 teskje salt
- 4 dl hvetemel
- 50 g vegansjokolade
Framgangsmåte
Forvarm stekeovnen til 175 grader, og kle to stekebrett med bakepapir.
Bland sukker, olje og melk i en bolle. Rør det godt sammen, til det får en tyktflytende konsistens. Ha i vaniljesukker, bakepulver og salt. Rør godt sammen. Ha i hvetemelet, litt etter litt. Hakk sjokoladen i små biter, og bland dem i røren til slutt.
Legg cookiesene ut på bakepapiret ved å bruke en spiseskje. Pass på at du har litt avstand mellom dem, de glir utover når de stekes. Stek i åtte minutter, til kakene har fått en god, gyllen farge. Avkjøl på rist.
Godt nyttår til alle! Jeg takker for oppmerksomheten i 2010, og lover å holde full fart inn i 2011.
Hei! Prøvde denne idag, men mine cookies fløt ikke utover under steking. Ble derimot ganske høye. Prøvde å tilsette litt mer væske uten at det gjorde noen forskjell. Noen ideer om hva som gikk galt? Fulgte oppskriften nøye, brukte muscovado sukker (tenkte det var hva du mente med brunt sukker). På forhånd takk for svar ☺
Ikke godt å si hva som har gått galt! Jeg bruker helt vanlig brunt sukker som dette her: https://kolonial.no/media/uploads/public/0/148/11348-d42f1-product_detail.jpg
Jeg hadde samme problemet. Men så kom jeg på at mange bruker kokosolje i cookies, så jeg byttet ut olivenolje med kokosolje og *vips* hadde jeg cookies slik de skal være 🙂