Vegan jelloshots

Yes you can.
Min fantastiske venninne Camilla har en vegetarsøster, og lurte veldig på om det gikk an å lage jello shots for veggier til nyttår. Ingen problem!

Gelé er en vanskelig sak for vegetarianere. Årsaken til det er gelatinen, som kan inneholde både fisk og svin. Æsj. Heldigvis er det håp for vegetarianere som liker noen jello shots ved festlige anledninger: Du kan nemlig lage din egen gelé med agarflak og maisstivelse, og også tilsette brennevin.

Ønsker du bare å lage vanlig gelé, bytter du bare ut brennevinet med mer fruktjucie.

Ingredienser til 24 små jello shots i isbitpose, eller 10 i shotsglass:

    • 2 desiliter søt fruktjuice, her har jeg brukt eple
    • 2 teskjer agarflak
    • 0,5 teskje maisstivelse
    • 1,5 spiseskjeer kaldt vann
    • 2 desiliter brennevin etter smak

Framgangsmåte:

Ha fruktjuice og agarflak i en liten gryte. La det stå fem minutter, før du gir blandingen et oppkok. La det koke ett minutt før du tar gryten til sides. Rør av og til.

Bland ut maisstivelse i litt kaldt vann, og hell over i gryta sammen med brennevinet. Rør litt mer, og hell over i en isbitpose eller shotglass (helst plastglass). Sett til i fryseren, i alle fall noen timer før det skal serveres.

Huskeregler:

    • Det er lett å variere styrken, det er bare å endre forholdet mellom juice og brennevin. Pass bare på at du ikke lager de for sterke, da blir de ikke så gode.
    • Når du spiser dem, husk at det ikke er en dessert, men at det er en del alkohol i!
    • Vil du bruke andre smaker – ingen problem! Fruktjuice kan varieres, du kan også blande ut saft (litt sterk) og ha i. Bare pass på at det er søtt nok.
    • Når det kommer til brennevin så finnes det masse vodka og rom som allerede er tilsatt ekstra smak, og som kan være godt å ha i. Du finner også likør med en drøss smaker, og da blir ikke shotsene så sterke heller.
    • Prøv deg fram, vær forsiktig med alkohol, og lykke til 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *