Ekstravagante festkaker

Veganske tiramisucupcakes er noe av det flotteste du kan servere på nyttårsfesten!

Ikke la deg lure av størrelsen! På et kakebord danker gjerne disse cupcakesene ut Goliat, med sitt yndige utseende og fantastiske smak. Veganske cupcakes har definitivt wow-faktoren. Og selv om less is more når det kommer til kaker, så er more fremdeles more når det kommer til glasur og pynt. Overdriv så mye du klarer!

Her får du en litt voksen variant, med smak av både espresso og kremost. Det eneste disse skjønnasene mangler er stjerneskudd!

Ingredienser til 12 kaker:

  • 2 desiliter soyamelk
  • 2 teskjeer eplesidereddik
  • 1 desiliter rapsolje
  • 2 desiliter sukker
  • 2 teskjeer vaniljesukker
  • 3 desiliter hvetemel
  • 2 spiseskjeer maisstivelse
  • 1 teskje bakepulver
  • 1/2 teskje natron
  • 1/2 teskje salt

Glasur og pynt

  • 1  espresso
  • 50 gram veganmargarin
  • 100 gram vegansk kremost
  • 4 desiliter melis
  • 1 teskje vaniljesukker
  • 1 spiseskje kakaopulver
  • 20 gram vegansjokolade

Framgangsmåte:

Forvarm ovnen til 175 grader. Bland sammen melk og eddik i en bolle, la det stå et par minutter. Ha i olje, sukker og vaniljesukker, og rør godt sammen. Mål opp hvetemel, maisstivelse, bakepulver, natron og salt, og sil over i melkeblandingen. Bland sammen til du har en jevn røre.

Fordel i muffinsformer, de skal være cirka tre fjerdedels fulle. Stek i 20 minutter, og pass på at du ikke åpner døren under steking. Da faller kakene sammen.

Pass på at kakene er helt avkjølte før du begynner å pynte. Bruk en skarp kniv eller en teskje til å lage et lite hull i toppen av hver kake. Det trenger ikke være større enn maks en centimeter i diameter. Bruk en teskje, og hell litt espresso over i hver kake. Du trenger ikke mange dråpene.

Bland sammen romtemperert margarin og kremost i en kjøkkenmaskin. Tilsett vaniljesukker og melis, litt etter litt. Bland sammen til det får en jevn og kremete konsistens. Blir glasuren for fast, kan du ha i en spiseskje soyamelk. Ha i en sprøytepose, og fordel over kakene. Har du ikke sprøyteposer, kan du bruke en vanlig frysepose, og klippe et lite hull i det ene hjørnet.

Sil kakaopulver over kakene. Riv sjokoladen i mindre biter. Her kan det være greit å bruke en ostehøvel. Topp kakene med revet sjokolade.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *