Slik lager du mandelmelk

Godt i glass og skål.

Veldig mange mennesker er allergiske eller intolerante mot melk. Heldigvis er det både som allergiker og veganer en hel del alternativer å velge mellom. Selv bruker jeg oftest soyamelk i varme drikker, sauser og bakst, mens jeg bruker kokosmelk i desserter og en del supper. Men om jeg bare vil ha et glass melk å drikke, eller melk i frokostblandingen, da er mandelmelk godt.

Lager du opp en flaske, så holder melken seg noen dager i kjøleskapet, men det er lurt å riste den før åpning. Melken kan også smaksettes med både sirup og kakaopulver, og du kan godt bruke andre nøtter, eller prøve deg fram med kjerner (for eksempel pinjekjerner). Nøtterestene kan brukes som fyllstoff i for eksempel burgere eller nøttestek.

Ingredienser til ca en liter melk:

    • 4 desiliter mandler
    • 14 desiliter vann + vann til utvanning
    • 1 spiseskje lønnesirup

Framgangsmåte:

La mandlene ligge i bløt i rikelig med vann noen timer. Hell av vannet, og ha mandlene i en kjøkkenmaskin, sammen med mer vann og lønnesirup.

Legg en sil over en bolle, og ha et kjøkkenhåndkle over den igjen. Hell mandelblandingen over i silen, slik at mandlene blir liggende igjen i håndkleet.

Hell melken over på en flaske, og sett kaldt. Rist flasken godt før du skal bruke melken.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *