

Råruller
Ta en pause fra julematen med rå vårruller i rispapir.

Sunt, enkelt og fantastisk godt! Bare pass på at du ikke klistrer deg fast i rispapiret, det kleber veldig.
Vårullene holder seg i kjøleskap til neste dag, men om du ikke skal servere dem med en gang, er det aller best å bare lage innholdet – og gjøre selve brettingen rett før de skal spises. Ønsker du litt mer mettende ruller, så kok opp noen risnudler og ha i.

Ingredienser til 20 ruller:
- 2 gulrøtter
- 100 gram kål
- 1 løk
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 rød chili
- litt grønn salat
- 0,5 bunt koriander
- 20 plater rispapir
Framgangsmåte:
Rens grønnsakene, og riv dem på et rivjern. Grovhakk salat og koriander. Bland alt sammen i en bolle.
Kok opp cirka en liter vann. Ha det over i en dyp tallerken. Legg et rispapirark forsiktig i bløt. Pass på kantene slik at det ikke klistrer seg sammen.
Ta arket forsiktig opp og la det renne av seg litt. Fordel en passende stripe av fyllet på flakene. Rull det tett sammen. Brett inn sidene når du er halvveis og rull ferdig.
Legg rullen med skjøten ned og gjenta med resten av risarkene.
Server med gode sauser. Her er noen av mine favoritter, kjøpt skummelt billig i en lokal vietnamesisk butikk.
