Hjemmelaget frokostblanding

Perfekt til lange brunsjer.

Frokost er kanskje dagens viktigste måltid, mens en brunsj er det koseligste. Uansett er proteiner viktig, og for en som har kuttet ut ost og kjøttpålegg kan dette være en liten utfordring. Derfor har jeg komponert denne frokostblandingen, som inneholder masse proteiner og vitaminer. Vanligvis serverer jeg den med litt oppkuttet frisk frukt, valnøtter og soyamelk eller -yoghurt, og da er den virkelig en perfekt start på dagen. I dag har jeg julet oppskriften opp litt, men den kan lett spises resten av året også!

Ingredienser til et stort norgesglass

  • 5 desiliter havregryn
  • 0,25 desiliter linfrø
  • 0,25 desiliter solsikkekjerner
  • 0,25 desiliter byggryn
  • 0,25 desiliter sesamfrø
  • 1 desiliter mandler
  • 1 desiliter rapsole
  • 1 desiliter lønnesirup
  • 0,5 desiliter rosiner
  • Diverse tørket frukt, f.eks tranebær, banan, ananas, mango og papaya

NB: Ikke vær redd for å variere ingrediensene etter hva du liker best (og hva du har i skapet).

Framgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle en langpanne med bakepapir.

Ha havregryn, linfrø, solsikkekjerner, byggryn og sesamfrø i en bolle. Frovhakk mandlene og ha i. Bland sammen rapsolje og sirup i en skål, og ha i de tørre ingrediensene. Bland alt godt sammen, slik at alt får litt av den våte blandingen på seg. Fordel utover i langpannen, og stek i 175 grader. Rør i pannen hvert tiende minutt, og ta ut av ovnen når alt er gyllent. Det tar cirka tretti minutter. Avkjøl

Hell frokostblandingen over i en bolle, og tilsett den tørka frukten. Rør alt godt sammen, og ha over i et norgesglass (eller annet lufttett glass). Holder seg flere uker i romtemperatur.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *