

Vegansk riskrem
Det er ingen grunn å droppe julens tradisjonssdessert selv om du er veganer!
Ingen jul uten riskrem, og vet du hva? Den blir bedre uten meieriprodukter. Kombinasjonen av soyamelk og kokosmelk gir en søt og god basisgrøt, og vispet havrefløte gjør desserten mindre mektig.
Trikset med å få riskremen perfekt, ligger for meg i risengrynsgrøten. Ikke bruk hurtigløsninger, men lag skikkelig grøt der all risen blir kokt nok. Hard ris er ikke god i riskrem.
Desserten smaker best sammen med en bærsaus, min favoritt er hjemmelaget bringebærsaus, men en lun kirsebærsaus gjør også nytten.

Vegansk riskrem
Nydelig riskrem med herlig konsistens og god smak - helt uten meieriprodukter!
Ingredients
Riskrem
- 1 dl grøtris
- litt salt
- 2 dl vann
- 2,5 dl soyamelk helst søtet
- 2,5 dl kokosmelk
- 1 ss sukker
- pisket plantefløte se kommentar 1 under
Bringebærsaus
- 1 dl vann
- 1 dl sukker
- 250 g bringebær frosne går fint
Instructions
Riskrem
- Kok opp ris, salt og vann under lokk. Spe med melk, og la det småkoke i ca en time. Rør av og til. Når grøten er ferdig blander du inn sukkeret, og setter til avkjøling.
- Like før servering blander du inn havrekrem til du får ønsket konsistens.
- Server med bærsaus, og glem for all del ikke mandelen!
Bringebærsaus
- Kok opp vann og sukker. Avkjøl.
- Kjør sukkerlaken i en kjøkkenmaskin sammen med bærene, til du får en jevn saus.
- For en ekstra fin saus kan du sile den gjennom en finmasket sil før servering.
Notes
- Du kan bruke både soyafløte eller havrefløte, pass bare på at du kjøper en variant som egner seg til visping.
Advert
Advert
Hei:-) Kan denne lages dagen i forveien?
Jepp, det går helt fint 🙂
For den som ikke ska ha soya,hva kan man erstatte den med ?
En annen type plantemelk 🙂
Hei. Får ikke fløten til å bli krem. Bruker Oatly sin. :/
Er det sånn fløte til vipsing? Jeg pleier bruke go green sin visp, evt alpro sin vispbare.
Hei! Jeg bare lurer på hvilken kokosmelk bruker du? er det den i kartong eller i hermetikkboks?=)
Til koking av grøt etc så foretrekker jeg i kartong. Når jeg skal bruke kokoskremen til å piske krem så bruker jeg i boks.
Hei,
Et lite triks ang kokosmelk i boks. Sett den opp/ned i kjøleskapet. Kokosvannet og -fløten skiller seg jo når den står. Når den står opp/ned, kan du ta den rett ut av kjølen, snu og åpne med en gang, og du har da all fløten lett tilgjengelig under lokket, det er bare å ta ut den tykke fløten og la vannet være igjen (sammen med litt småbiter fløte, selvsagt, dette kan du bruke til noe annet, i vafler, pannekaker, bakst el.lign).
Tenkte at det sikkert er noen som ikke har hørt dette før, det gjør det mye enklere og kjappere og sånt liker i hvert fall jeg…
Takk for tips 🙂 🙂
Hei! Lurer på hvor mye fløte du bruker?
Hei! Ser at dette er en gammel oppskrift, og havrefløten jeg pleide å bruke er ikke i salg lenger 🙁 Til denne mengden risgrøt bruker jeg 1 rød alpro, som jeg TROR at er 2 dl.
OK, tusen takk uansett! 🙂 Jeg brukte denne oppskriften til jul i fjor, men jeg bare prøvde meg fram med Oatly sin havrefløte. Mener å huske jeg brukte en pakke på 2.5 dL, men jeg ville sjekke hva du mener. Husker at fløten ble ikke stiv som pisket krem, men luftigere enn rett fra pakken i alle fall. Jeg var uansett kjempefornøyd med resultatet (og ikke veganere som smakte mente at den muligens var bedre enn “vanlig” riskrem). Satser på å bruke Oatly i år også. Gleder meg stort til å lage den, og spise den igjen!
Jeg har hørt at den ikke er “like kvalmende”, hva nå enn det må bety haha. Håper det blir suksess!
Hva med å foraøke pisket Gryr fra Tine? Den gir god og luftig krem og jeg liker smaken. Håper noen tør teste før jul
Aldri prøvd den faktisk!