Vegansk riskrem

Det er ingen grunn å droppe julens tradisjonssdessert selv om du er veganer!

Jump to Recipe

Ingen jul uten riskrem, og vet du hva? Den blir bedre uten meieriprodukter. Kombinasjonen av soyamelk og kokosmelk gir en søt og god basisgrøt, og vispet havrefløte gjør desserten mindre mektig.

Trikset med å få riskremen perfekt, ligger for meg i risengrynsgrøten. Ikke bruk hurtigløsninger, men lag skikkelig grøt der all risen blir kokt nok. Hard ris er ikke god i riskrem.

Desserten smaker best sammen med en bærsaus, min favoritt er hjemmelaget bringebærsaus, men en lun kirsebærsaus gjør også nytten.

Vegansk riskrem

Nydelig riskrem med herlig konsistens og god smak - helt uten meieriprodukter!
Prep Time 20 mins
Cook Time 1 hr
Total Time 1 hr 20 mins
Course dessert
Cuisine julemat
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

Riskrem

  • 1 dl grøtris
  • litt salt
  • 2 dl vann
  • 2,5 dl soyamelk helst søtet
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 1 ss sukker
  • pisket plantefløte se kommentar 1 under

Bringebærsaus

  • 1 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 250 g bringebær frosne går fint

Instructions
 

Riskrem

  • Kok opp ris, salt og vann under lokk. Spe med melk, og la det småkoke i ca en time. Rør av og til. Når grøten er ferdig blander du inn sukkeret, og setter til avkjøling.

  • Like før servering blander du inn havrekrem til du får ønsket konsistens.

  • Server med bærsaus, og glem for all del ikke mandelen!

Bringebærsaus

  • Kok opp vann og sukker. Avkjøl.

  • Kjør sukkerlaken i en kjøkkenmaskin sammen med bærene, til du får en jevn saus.

  • For en ekstra fin saus kan du sile den gjennom en finmasket sil før servering.

Notes

  1. Du kan bruke både soyafløte eller havrefløte, pass bare på at du kjøper en variant som egner seg til visping. 
Keyword jul, riskrem

16 Comments

  1. Tone Jenssen Løbekk

    Hei:-) Kan denne lages dagen i forveien?

    1. Mari Hult

      Jepp, det går helt fint 🙂

  2. For den som ikke ska ha soya,hva kan man erstatte den med ?

    1. Mari Hult

      En annen type plantemelk 🙂

  3. Iben Sofie

    Hei. Får ikke fløten til å bli krem. Bruker Oatly sin. :/

    1. Mari Hult

      Er det sånn fløte til vipsing? Jeg pleier bruke go green sin visp, evt alpro sin vispbare.

  4. Sanna Erica

    Hei! Jeg bare lurer på hvilken kokosmelk bruker du? er det den i kartong eller i hermetikkboks?=)

    1. Mari Hult

      Til koking av grøt etc så foretrekker jeg i kartong. Når jeg skal bruke kokoskremen til å piske krem så bruker jeg i boks.

      1. LottaT

        Hei,
        Et lite triks ang kokosmelk i boks. Sett den opp/ned i kjøleskapet. Kokosvannet og -fløten skiller seg jo når den står. Når den står opp/ned, kan du ta den rett ut av kjølen, snu og åpne med en gang, og du har da all fløten lett tilgjengelig under lokket, det er bare å ta ut den tykke fløten og la vannet være igjen (sammen med litt småbiter fløte, selvsagt, dette kan du bruke til noe annet, i vafler, pannekaker, bakst el.lign).

        Tenkte at det sikkert er noen som ikke har hørt dette før, det gjør det mye enklere og kjappere og sånt liker i hvert fall jeg…

      2. Mari Hult

        Takk for tips 🙂 🙂

  5. Hei! Lurer på hvor mye fløte du bruker?

    1. Mari Hult

      Hei! Ser at dette er en gammel oppskrift, og havrefløten jeg pleide å bruke er ikke i salg lenger 🙁 Til denne mengden risgrøt bruker jeg 1 rød alpro, som jeg TROR at er 2 dl.

      1. Jasmin

        OK, tusen takk uansett! 🙂 Jeg brukte denne oppskriften til jul i fjor, men jeg bare prøvde meg fram med Oatly sin havrefløte. Mener å huske jeg brukte en pakke på 2.5 dL, men jeg ville sjekke hva du mener. Husker at fløten ble ikke stiv som pisket krem, men luftigere enn rett fra pakken i alle fall. Jeg var uansett kjempefornøyd med resultatet (og ikke veganere som smakte mente at den muligens var bedre enn “vanlig” riskrem). Satser på å bruke Oatly i år også. Gleder meg stort til å lage den, og spise den igjen!

      2. Mari Hult

        Jeg har hørt at den ikke er “like kvalmende”, hva nå enn det må bety haha. Håper det blir suksess!

  6. Anette Nordby Strømnes

    Hva med å foraøke pisket Gryr fra Tine? Den gir god og luftig krem og jeg liker smaken. Håper noen tør teste før jul

    1. Mari Hult

      Aldri prøvd den faktisk!

Leave a Reply to Jasmin Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating