Fylt portobellosopp med rosenkål, søtpotetstappe og madeirasaus

Julen er en tid for inkludering, så hvorfor ikke finne plass til amerikanske smaker?

En veldig mettende rett, med masse gode smaker. Soppen fylles blant annet med cashewnøtter og linser, som bidrar til å gjøre retten svært næringsrik.

Ingredienser til fire porsjoner:

Rista rosenkål

  • En pakke rosenkål (eller rundt 30 stk)
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • Salt og pepper
  • 2 spiseskjeer lønnesirup

Fylte sopp

  • En desiliter tørka linser
  • En desiliter villris
  • Olivenolje
  • En løk
  • 2 desiliter cashewnøtter
  • En kinesisk hvitløk
  • En halv desiliter brødsmuler
  • En desiliter grønnsakskraft
  • Basilikum
  • Persille
  • Salt og pepper
  • Fire portobellosopp

Søtpotetstappe

  • 600 gram søtpoteter
  • Salt
  • Vegetabilsk fløte
  • Vegetabilsk smør eller margarin

Madeirasaus

  • En spiseskje olivenolje
  • En sjalottløk
  • 2 desiliter Madeira
  • 4 desiliter grønnsakskraft
  • En spiseskje soyasaus
  • Frisk timian
  • Salt og pepper
  • En spiseskje maisstivelse
  • Tre spiseskjeer vann

Til servering

  • Brokkoli
  • Eventuelt andre grønnsaker

Framgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Varmluft om du har.

Rista rosenkål

Rens rosenkålen, og del dem i to på langs. Ha dem i en bolle, hell over olje, salt og pepper. Bland alt god sammen.

Hell over i en ildfast form, og sett i ovnen. Etter femten minutter tar du formen ut, og blander inn lønnesirupen.

Sett tilbake i ovnen, og stek i en halvtime. Nå kan du også ha i brettet med fylte sopp.

Fylte sopp

Begynn med fyllet. Bruker du tørka linser må de eventuelt bløtlegges, og kokes. Risen kokes. Hell kokte linser og ris over i en bolle.

Sett en stekepanne på medium varme, ha i olivenolje. Finhakk løk og grovhakk nøttene, og ha i pannen. Stek til løken blir blank. Finhakk hvitløk og ha det over, stek i noen minutter til. Ta pannen av varmen.

Ha løkblandingen over i bollen med ris og liner, bland deretter inn brødsmuler, kraft og urter, smak til med salt og pepper.

Kle et stekebrett med bakepapir.

Rens soppen, og legg den på stekebrettet. Pensle kantene med olivenolje. Fordel like mye stuffing på hver sopp.

Bakes i ovnen i en halv time.

Søtpotetstappe

Skrell potetene, og skjær i mindre biter.

Kok opp godt med vann i en gryte, og ha potetene over. Sett på lokk, skru ned varmen, og la potetene trekke i en halvtime (eller til de er godt møre).

Sil av vannet, og mos potetene med en gaffel eller stavmikser. Smak til med salt, fløte og smør eller margarin.

Madeirasaus

Varm opp oljen i en stekepanne eller liten gryte. Finhakk løk og ha i, stek i noen minutter til den er blitt gyllen. Tilsett Madeira, kraft, soyasaus og timian, og la det putre til det blir redusert med cirka halvparten. Smak til med salt og pepper. Ta sausen av varmen og sil den. Hell tilbake i pannen.

Bland sammen maisstivelse og vann i en liten kopp, og rør det inn i sausen. Rør helt til det tykner.

Servering

Kok litt brokkoli og/eller andre grønnsaker. Anrett på tallerken med en rosenkål, sopp, søtpotetstappe og saus.

Vel bekomme!

Test: Bloggurat

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *