vegansk hjemmelaget peanøttkonfekt oppskrift

Peanøttkuler med salt sjokolade

Disse konfektkulene er lette å lage, og smaken er herlig balansert mellom søtt og salt. De er supre å servere på slutten av et måltid, gjerne med en kopp kaffe eller te til.

Ingredienser til ca 25 stk:

  • 4 ss linfrø
  • 4 dl havregryn
  • 1 dl peanøttsmør
  • 4 ss lønnesirup
  • 200 melkefri sjokolade
  • 1 ts havsalt

Framgangsmåte:

Kle et lite brett eller en form med bakepapir eller tilsvarende.

Knus linfrø i en kaffekvern eller tilsvarende. Du kan også kjøpe ferdig knuste linfrø om det er enklere for deg.

Ha linfrø, havregryn, peanøttsmør, lønnesirup og halvparten av saltet i en foodprocessor. Kjør til du har en hevn og fast deig. Form kuler av de og fordel utover på brettet/formen. Det kan være lurt å slenge de i fryseren i 5-10 minutter før de skal rulles i sjokolade – da holder de formen bedre.

Smelt sjokoladen i vannbad.

Rull en kule i den smelta sjokoladen. Legg tilbake på brettet, dryss over litt mer havsalt og gjenta med alle kulene. Avkjøl fram til servering. Når sjokoladen er helt stivnet kan de eventuelt flyttes over i en liten kakeboks – som fortsatt står kaldt – dersom du ikke tenkte å spise de med en gang.

NB Disse er veldig mektige, så dersom du lager de til et selskap trenger du ikke å beregne mange per person.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ KONFEKT OG GODTERI FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *