Vegansk gulrotkake med kremostglasur

Gulrotkake er og blir en av mine favorittkaker. For det første fordi jeg ELSKER kremostglasur, men også fordi jeg liker å bruke mye krydder i kaken. Og da lukter det fort jul i huset. Og smaker litt jul, uten at det trenger å være desember for å passe. Sånt liker jeg.

Hilsen hun som spiller julesanger i bilen fra august.

Ingredienser: 

  • 4 mellomstore gulrøtter
  • 1 appelsin
  • 2,5 dl soyamelk
  • 2 dl rapsolje
  • 3 dl sukker (helst brunt eller lysebrunt)
  • 1 ts vanilje (helst ren vanilje, men ekstrakt eller vaniljesukker funker også)
  • 1 ts kanel
  • 1 ts ingefær
  • 0,5 ts muskat
  • 0,5 ts nellik
  • 2 ts natron
  • 2 ts bakepulver
  • 8 dl hvetemel

Glasur: 

  • 100 g vegansk margarin – eventuelt kokossmør om du har
  • 200 g vegansk kremost naturell
  • 1 ts vanilje (helst ren vanilje, men ekstrakt eller vaniljesukker funker også)
  • 4-5 desiliter melis

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle en stor brødform med bakepapir.

Skrell og riv gulrøttene. Riv det oransje appelsinskallet og press ut saften.

Ha soyamelken i en bolle. Hell i nesten alt appelsinsaften (spar 2 ts til glasuren) og visp det sammen. Rør deretter inn olje, sukker, vanilje, kanel, ingefær, muskat, nellik, natron og bakepulver. Rør det godt sammen.

Ha deretter i hvetemel, og visp det hele raskt og kraftig sammen til en jevn røre. Vend inn gulrøtter og appelsinskall.

Hell røren over i formen, glatt den til på toppen. Bak i 30-35 minutter, til kaken er gjennomstekt (bruk gjerne trepinnetesten om du er i tvil). Avkjøl før dekorering.

Glasur: 

Kjør margarin, kremost, vaniljeekstrakt og 2 ts appelsinsaft glatt i en foodprocessor. Spe med melis til du har en fin og kremete konsistens.

Fordel utover kaken. Sett kaldt fram til servering.

Tips: Er du glad i valnøtter eller rosiner i gulrotkake så går det helt an å ha i det. Vend dem inn i røren samtidig som gulrøttene.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE KAKER. 

5 Comments

  1. Tusen takk for oppskriften! Jeg elsker gulrotkaker.
    Spørsmål: jeg bor i Frankrike og det er ikke lett å finne vegansk kremost, så jeg tenkte kanskje jeg skulle lage den selv. Er den du kjøper laget av kashew-nøtter eller noe annet? Takk for hjelpet!

    1. Mari Hult

      Jeg pleier å kjøpe en ferdig ja, men cashewnøtter, søtning og kanskje litt kokosolje (eller kokossmør) blir jo glimrende det og 🙂

      1. Marthe

        Med litt kokossmør, ja det kan være godt! Takk! 🙂

  2. Hei! Hvilken vegansk kremost bruker du? Elsker også glasur av kremost, men syns det er vanskelig å finne et godt vegansk alternativ, det er så store forskjeller på de ulike merkene der ute.

    1. Mari Hult

      Jeg pleier å holde meg til Tofutti sin kremost naturelle. Den fungerer veldig godt i bakst synes jeg 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *