vegansk sjokolademousse vegetarbloggen oppskrift

Sjokolade- og peanøttmousse med 3 ingredienser

Supergod dessert som du lager på 1-2-3! Passer like godt som hverdagsdessert og som avslutning på en festmiddag. 

Å lage enkle, og kjempegode, veganske desserter er virkelig mulig. En av mine favorittingredienser er vispbar soyafløte. Det har jeg alltid liggende i kjøleskapet, for med det som base kan jeg vispe opp allslags mousser på to sekunders varsel. Favoritten min å ha i er sjokolade (smelta er best, men kakaopulver funker også), gjerne i kombinasjon med peanøtter eller karamell. Bær er også godt i (her kan du bruke ferske, opptinte frosne eller syltetøy).

I denne varianten går jeg for smeltet sjokolade og peanøttsmør, og det er så godt at jeg sliter med å ikke slikke bollen etterpå.

Ingredienser til 4 porsjoner: 

  • 200 g melkefri sjokolade
  • 3 ss peanøttsmør
  • 1 beger (ca 2 dl) vispbar soyafløte

Framgangsmåte: 

Smelt sjokolade og peanøttsmør sammen i vannbad.

Visp soyafløten stiv.

Rør sammen sjokoladen og peanøttsmøret til det er helt glatt, hell det deretter over med soyakremen. Rør det hele godt sammen.

Moussen kan spises med en gang, eller oppbevares i kjøleskap fram til servering. Den står fint der et døgn uten å miste fasongen.

Denne moussen passer også utmerket som krem på kaker.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE DESSERTER. 

4 Comments

  1. Kan man erstatte fløten med kokosnøttkrem?

    1. Mari Hult

      Jeg tror det skal gå fint – men den gjør ikke like mye utav seg, så jeg ville hatt mindre sjokolade og peanøttsmør i.

  2. Elisabeth

    Mmm laga denne til dessert i dag og den var kjempegod! Hadde kun 100 gr sjokolade, men syntes den vart kraftig nok med det. Sikkert deilig å blande inn/toppe med frysetørka bringebær rett før den skal spises. Takk for oppskriften:)

    1. Mari Hult

      ååååh takk for god ide! Glad den falt i smak 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *