Sykt enkelt

Jeg har en massiv nyhet og innrømmelse å komme med. Det siste året har jeg nemlig i all hemmelighet jobbet med en ny kokebok. Helt uten å fortelle det til noen. I disse dager så er den faktisk i trykken, og utgivelsesdato er satt til verdens vegetardag – nemlig 1. oktober.

Boken kan allerede forhåndsbestilles herfra. 

Hensikten med min forrige bok “Sykt godt” var å vise at vegansk mat er så mye mer enn fruktsalat og bønner. Jeg ville vise at grøntfor kan være praktfullt, og helt på høyde med alt du kan få servert av animalske ingredienser.

Likevel hører jeg mange si at de gjerne skulle spist mer vegansk mat, ja gjerne til og med bli vegetarianere eller veganere, men de har ikke tid. Det er utrolig viktig for meg at det skal være enkelt å velge vegansk. I en travel hverdag kan det være avgjørende at middagen er på bordet i løpet av 30 minutter – maks, og ukas innkjøp må kanskje gjøres i full fart på nærbutikken mens minstejenta trener ballett. Noen har bare et par kokeplater og en halv kvadratmeter benkeplass på kjøkkenet, og noen har rett og slett lyst å bruke kreftene sine på andre ting enn matlaging. 

Derfor har jeg skrevet denne nye boken, og den skal hete “Sykt enkelt”.

SYKT ENKELT: Slik skal min andre bok, Sykt enkelt, se ut. Utgivelsesdato er 1. oktober.

I boken finner du over 100 oppskrifter på rask vegansk hverdagsmat. Du skal kunne lage rettene på under 30 minutter, og de inneholder maks 10 ingredienser. Ingrediensene er lette å finne i dagligvarebutikkene (et par av de er kanskje ukjente for noen, men de blir godt forklart i boken), og selve matlagingsprosessen krever ikke mange operasjoner. For eksempel skal du aldri trenge å ha mer enn to kokeplater i gang samtidig.

I tillegg til oppskriftene deler jeg mine aller beste tips for hvordan planlegge til en smakfull vegansk hverdag. Tips til hjemmelagde krydderblandinger og woksauser for å spare tid og penger, forslag til hva du bør ha i kjøkkenskapene, forklaringer på hvordan jeg tenker når jeg setter sammen et måltid og masse mer. Målet mitt med boken er ikke bare å gi deg flere nye oppskrifter å velge mellom, men å gi deg verktøyene du trenger til å sette sammen dine egne raske veganske hverdagsretter.

PHOTOSHOOT: Fotograf Erik Sæter Jørgensen og matstylist og designer Annika Herold i aksjon.

Jeg har drevet bloggen – som er Norges største og mest leste veganske matblogg – i åtte år nå. Før det jobbet jeg som kokk på både hotell- og vanlig restaurantkjøkken i ti år, og de siste årene har jeg kurset tusenvis av mennesker i nettopp rask, vegansk hverdagsmat. Jeg lager også oppskrifter til den veganske matkassen til Nettmat, der kjørereglene er at alt skal kunne lages på 30 minutter eller mindre. All denne erfaringen har hjulpet meg når jeg har utviklet oppskriftene til denne boken. 

Forlaget mitt er fortsatt Frisk, det samme som ga ut Sykt godt. De er utrolig greie, og har latt meg få jobbe med samme kreative team på denne boken. Det betyr nydelige bilder av Erik Sæter Jørgensen, superfin matstyling og design på sidene av Annika Herold, og fantastisk forsidedesign av Paal Ariel Smith-Hofstad. Jeg er veldig glad og takknemlig for at alle de tre orket en runde til med meg.

Her kan du lese mer om boken og forhåndsbestille den. 

FRISK FORLAG: Verdens blideste og greieste forlegger, Anders Aasen Berget.

8 Comments

  1. <3 Vi gleder oss!

    1. Mari Hult

      Eg og! 😀

  2. Cecilius

    Åh, gratulerer Mari, og godt jobbet!

    1. Mari Hult

      Tusen takk for det! Settes pris på <3

  3. Nå vet jeg hva jeg skal ønske meg i julegave!

    1. Mari Hult

      Juhu! Takk 😀

  4. Eva Hanne

    Så bra! Skal forhåndsbestille med en gang! Takk og takk igjen til dere gode som lager kokebøker, blogger og gjør det veganske livet til en lett oppnåelig smaksfest. Klem

    1. Mari Hult

      Så utrolig fint å høre <3 Tusen takk for så fine ord!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *